miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePeste 60.000 de pacienți la urgențe în anul 2014

Peste 60.000 de pacienți la urgențe în anul 2014

Joi, 29 ianuare, în cadrul unei întâlniri cu presa  Unitătea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Satu Mare și-a prezentat bilanțul pe anul 2014. La UPU s-au prezentat un număr de aproximatv 60.000 de pacienți, din care au fost internate, pe diferite secții ale unității, 11.000 de persoane.

Făcând o comparație cu anul precedent, directorul medical al Spitalului Județean Satu Mare, dr. Paula Mare spune că în 2013 au fost internați 40% din totalul celor care s-au prezentat la UPU.

De asemenea, directorul medical spune că, datorită investițiilor în cadrul Spitalului Județean și a sistemului de sănătate sătmărean, adresabilitatea pacienților anul trecut a crescut semnificativ față de 2013.

„De anul trecut, și până în prezent au venit la Spitalul Județean aproximativ 20 de medici noi, datorită în primul rând înființării de specializări noi precum Endocrinologia, Reumatologia și Hematologia, dar și nivelului de pregătire a specialiștilor, respectiv a condițiilor hoteliere pe care le oferă spitalul. Astfel, la Nefrologie a venit un medic specialist și un rezident. Au venit medici și pe secțiile de: Gastroenterologie, Endocrinologie, Reumatologie, Boli infecțioase și Radiologie”, a declarat dr. Paula Mare.

Sătmărenii sunt nemulțumiți din cauza defecțiunilor frecvente înregistrate la Computer Tomograful (CT) aflat la Spitalul Județean. Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Satu Mare, dr. Paula Mare, în cursul anului trecut CT-ul a fost nefuncțional aproximativ 30 de zile.

Directorul medical al Spitalului Județean Satu Mare atrage  atenția asupra pericolelor la care se expun pacienții în cazul examinărilor frecvente cu CT-ul.

„Au mai fost perioade cân. aparatul nu a funcționat fără să fie defect. Periodic, tubul acestuia se suprasaturează cu radiații, și atunci trebuie schimbat. Pe această cale doresc să atrag atenția sătmărenilor asupra pericolelor la care se expun în cazul examinărilor multiple la CT. Vreau să vă spun că o singură examinare echivalează cu radiațiile asimilate în decurs de 3 ani în condiții normale. Nu este bine să se facă un număr mare de CT-uri. De multe ori vin la noi la UPU pacienți supărați că nu li s-a făcut nici măcar un CT. Oamenii trebuie să știe la ce se expun în cazul examinărilor multiple cu Computer Tomograful”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean.

Din evidențele spitalului reiese că anul trecut au fost examinate nu mai puțin de 40.000 de persoane cu Computer Tomograful.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente