Acasă Locale Peste 700 de înșelăciuni prin metoda "Accidentul", înregistrate în 2013

Peste 700 de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, înregistrate în 2013

Peste 700 de înșelăciuni prin metoda „Accidentul” au fost înregistrate de Poliția Română de la sfârșitul anului 2012 și până în luna iulie a acestui an, motiv pentru care anchetatorii au lansat, miercuri, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la acest mod de operare.

Reprezentanții Poliției Române au lansat, miercuri, campania intitulată „Un telefon marca Accidentul”, la sediul Primăriei Sectorului 4. Pe lângă ofițeri ai Institutului pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității și Direcției de Investigații Criminale, la eveniment au mai fost prezenți primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru.

Polițiștii au atras atenția asupra faptului că metoda de înșelăciune cunoscută sub numele „Accidentul” a devenit un adevărat fenomen.

Conform anchetatorilor, majoritatea celor care practică metoda „Accidentul” sunt deținuți care sună din pușcărie diverse persoane în vârstă, pe care le anunță că o rudă de-a lor a suferit sau a comis un accident grav și are nevoie urgentă de bani pentru a-și rezolva problemele.

Polițiștii au atras atenția că, pentru a culege date despre viitoarele victime, complici ai deținuților le abordează pe acestea sub diferite pretexte și adună informații referitoare la familiile acestora.

Ulterior, un deținut contactează victima telefonic, se recomandă a fi o rudă apropiată și pretinde că are urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier.

Prezent la eveniment, actorul Alexandru Arșinel a povestit că, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, era să fie și el victima acestui timp de escrocherie, după ce a fost sunat acasă, pe telefonul fix, de o persoană care i-a cerut 15.000 de lei pentru a rezolva o problemă legată de un accident rutier grav care ar fi fost comis din vina fiului său.

„În timpul discuției mi-am dat seama că este ceva în neregulă și l-am întrebat «Cum mă strigă mama acasă?». Atunci a închis brusc telefonul. Imediat, l-am sunat pe fiul meu care, evident, nu fusese implicat în niciun incident. Am fost apoi cu soția la poliție și am depus plângere”, a declarat Arșinel.

- Advertisment -

Cele mai populare

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Atenție!Sancțiuni contraventionale intră in vigoare din acest week-end

Legea care permite autorităților să ridice mașinile parcate ilegal urmează să fie publicată în Monitorul Oficial după ce președintele României, Klaus Iohannis,...

Strategia de vaccinare anti-Covid urmează să fie adoptată

Strategia naţională de vaccinare anti-COVID ar putea fi aprobată în şedinţa de guvern de vineri, urmând ca săptămâna viitoare să fie adoptată...

Comentarii recente