Acasă Locale Peste 700 de înșelăciuni prin metoda "Accidentul", înregistrate în 2013

Peste 700 de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”, înregistrate în 2013

Peste 700 de înșelăciuni prin metoda „Accidentul” au fost înregistrate de Poliția Română de la sfârșitul anului 2012 și până în luna iulie a acestui an, motiv pentru care anchetatorii au lansat, miercuri, o campanie de informare a cetățenilor cu privire la acest mod de operare.

Reprezentanții Poliției Române au lansat, miercuri, campania intitulată „Un telefon marca Accidentul”, la sediul Primăriei Sectorului 4. Pe lângă ofițeri ai Institutului pentru Cercetarea și Prevenirea Criminalității și Direcției de Investigații Criminale, la eveniment au mai fost prezenți primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone și actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru.

Polițiștii au atras atenția asupra faptului că metoda de înșelăciune cunoscută sub numele „Accidentul” a devenit un adevărat fenomen.

Conform anchetatorilor, majoritatea celor care practică metoda „Accidentul” sunt deținuți care sună din pușcărie diverse persoane în vârstă, pe care le anunță că o rudă de-a lor a suferit sau a comis un accident grav și are nevoie urgentă de bani pentru a-și rezolva problemele.

Polițiștii au atras atenția că, pentru a culege date despre viitoarele victime, complici ai deținuților le abordează pe acestea sub diferite pretexte și adună informații referitoare la familiile acestora.

Ulterior, un deținut contactează victima telefonic, se recomandă a fi o rudă apropiată și pretinde că are urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier.

Prezent la eveniment, actorul Alexandru Arșinel a povestit că, în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, era să fie și el victima acestui timp de escrocherie, după ce a fost sunat acasă, pe telefonul fix, de o persoană care i-a cerut 15.000 de lei pentru a rezolva o problemă legată de un accident rutier grav care ar fi fost comis din vina fiului său.

„În timpul discuției mi-am dat seama că este ceva în neregulă și l-am întrebat «Cum mă strigă mama acasă?». Atunci a închis brusc telefonul. Imediat, l-am sunat pe fiul meu care, evident, nu fusese implicat în niciun incident. Am fost apoi cu soția la poliție și am depus plângere”, a declarat Arșinel.

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente