sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MarePeste trei tone de textile second hand, oprite la intrarea în ţară

Peste trei tone de textile second hand, oprite la intrarea în ţară

Poliţiştii de frontieră sătmăreni, în cooperare cu lucrători din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului  Satu Mare, nu au permis intrarea în ţară a unei autoutilitare în care se aflau peste trei tone de textile second-hand, fiindcă șoferul nu a putut prezenta documentele legale.

Joi, 22 decembrie a.c., în jurul orei 11.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean român în vârstă de 51 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în România.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, 3.100 kg de produse second-hand (textile), de la o firmă din Germania pentru o societate comercială din județul Satu Mare.

Polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat lucrătorilor Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât marfa nu corespunde operațiunilor de curățare, dezinfecție și dezinsecție.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Sursa: Poliția de Frontieră

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente