vineri, septembrie 29, 2023
AcasăsusPetre Mureșan„PDL lucrează pentru români. De curând a inițiat și a depus...

Petre Mureșan„PDL lucrează pentru români. De curând a inițiat și a depus trei proiecte de lege”

“După doi ani de guvernare USL și doi ani de complot împotriva economiei României, interesele românilor cinstiți sunt “sugrumate” în continuare cu noi taxe și impozite, inventate pentru a acoperi minciuna și neputința actualilor guvernanți. USL crește taxele pentru că este incapabil să lupte cu evaziunea fiscală în continuă creștere, nu reușește să absoarbă bani europeni și nici să stimuleze investițiile pentru a crea locuri de muncă.

Într-un moment în care puterea pare preocupată doar de sport și comentează non-stop, pe toate canalele media decizii ale instanței în cazuri grave de evaziune (vezi cazul transferurilor din sport), Partidul Democrat Liberal consideră că prioritățile românilor sunt complet altele și depune trei importante inițiative legislative. Două dintre proiectele de lege inițiate de PDL vizează anularea unor taxe introduse de Guvernul USL:

– taxa pe stâlp care a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2014 și care aduce un minus de 1,2 miliarde de lei în economie, conducând la ruinarea mediului de afaceri. De exemplu, agricultura care în anul 2013 a adus creșterea PIB, este subminată și direct afectată și de impozitul pe combustibil și de cel pe construcții speciale;

– taxa pe combustibil care va intra în vigoare pe 1 aprilie 2014. Introducerea taxei pe carburant “inventată” de USL va însemna o nouă creștere a prețului benzinei și motorinei. Acciza de șapte eurocenți va produce o explozie a tuturor prețurilor la care se adaugă faptul extrem de grav, că nici până acum nu se știe unde vor ajunge banii colectați din noua acciză și cum anume vor ajunge să creeze infrastructură.

PDL cere abrogarea de urgență a actelor normative care stabilesc cele două noi taxe. Impozitul pe combustibil și cel pe construcții speciale reduc semnificativ dorința de a investi în România. În esență, singurele consecințe ale celor două noi taxe marca Ponta-Antonescu sunt afectarea mediului de afaceri, economie neagră și inflație.

A treia inițiativă legislativă depusă de PDL și prezentată de europarlamentarul Monica Macovei, prevede reducerea numărului de semnături necesar fondării unui partid politic, un demers necesar consolidării pluripartitismului și democrației în România modernă, europeană.

Cele trei inițiative legislative sunt asumate de deputați de la PDL, FC și PPDD și de senatori PDL, FC, PPDD, PNL și din grupul independenților.

Președinte PDL Satu Mare

Petre Mureșan”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente