Acasă Locale Internationale Petro Poroșenko îndeamnă Rusia să-și retragă trupele din estul Ucrainei

Petro Poroșenko îndeamnă Rusia să-și retragă trupele din estul Ucrainei

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a îndemnat joi Rusia să-și retragă trupele din estul separatist al Ucrainei, unde un armistițiu a intrat în vigoare cu o zi înainte, și să-și închidă granița, apreciind că aceste acțiuni ar contribui imediat la instaurarea unei păci durabile.

„Vă rog, încetați focul. Vă rog, eliberați ostaticii. Vă rog, retrageți-vă trupele din teritoriul meu”, a îndemnat Petro Poroșenko în cursul unei conferințe de presă, la Sydney, alături de premierul australian Tony Abbott, un susținător al Ucrainei în acest conflict.

„Vă rog, închideți granița și vă promit că în termen de o săptămână, două sau trei vom avea pace și stabilitate în Ucraina. Este foarte simplu”, a adăugat el.

Ucraina și Occidentul acuză Rusia de implicare în conflictul din estul fostei republici sovietice, soldat cu peste 4.300 de morți în opt luni, potrivit ONU. Moscova neagă însă că ar fi implicată în acest conflict.

Un armistițiu era în vigoare miercuri, pentru a retrage armele grele de pe front și a crea o zonă-tampon.

Negocierile de pace prevăzute pentru marți la Minsk nu au mai avut loc și nu s-a stabilit o nouă dată pentru ele.

Aceste discuții sunt urgente pentru a asigura, în special, eliberarea celor 684 de ostatici ținuți captivi în prezent de rebelii proruși, potrivit Kievului.

„Să fie clar: Ucraina poartă război nu numai pentru propria independență, pentru integritatea sa teritorială, Ucraina mai poartă război pentru libertate, democrație și pace”, și „Rusia este izolată”, a subliniat președintele ucrainean.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente