Acasă Locale Internationale Olanda a identificat toate victimele "străine" ale zborului MH17 doborât în Ucraina

Olanda a identificat toate victimele „străine” ale zborului MH17 doborât în Ucraina

Rămășitele altor două noi victime ale prăbușirii zborului MH17 în iulie, în estul Ucrainei, au fost identificate, au anunțat, joi autoritățile olandeze, precizând că cele patru victime care au rămas să fie identificate, din totalul de 298, au cetățenie olandeză, relatează AFP.

„În cursul acestei săptămâni, alte două victime ale catastrofei zborului MH17 au fost identificate”, a anunțat, într-un comunicat Ministerul Justiției. „294 de victime ale catastrofei MH17 au fost identificate în total până în prezent”, a adăugat comunicatul.

Una dintre cele două victime este cetățean olandez, iar naționalitatea celeilalte victime nu a fost dezvăluită, conform solicitării ambasadei din țara de origine.

Cele patru victime care au mai rămas să fie identificate sunt toți cetățeni olandezi, a subliniat ministerul Justiției. Cetățeni din 11 țări au murit în catastrofa aviatică din Ucraina.

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care asigura legătura între Amsterdam și Kuala Lumpur, s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei. Toți cei 298 de pasageri, dintre care două treimi erau cetățeni olandezi, și-au pierdut viața.

Cel mai probabil, avionul a fost doborât de o rachetă în momentul în care survola spațiul aerian în regiunea aflată sub controlul separatiștilor proruși.

Ucraina și Statele Unite afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer livrată separatiștilor proruși de Moscova. Rusia a respins acuzațiile și a acuzat forțele ucrainene.

Anchetatorii din Olanda conduc procesul de identificare a victimelor precum și ancheta cu privire la cauzele dramei și ancheta penală care urmează să stabilească vinovatul prăbușirii avionului.

Primele fragmente ale carcasei avionului au ajuns marți în Olanda, unde avionul va fi reconstituit, pentru finalizarea anchetei.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente