luni, iulie 22, 2024
AcasăSportNationalPetrolul - CFR 1-0

Petrolul – CFR 1-0

petrolul

Petrolul Ploiești a cucerit pentru a treia oară în istoria clubului Cupa României la fotbal, după victoria cu 1-0 din finala cu CFR Cluj. Jeremy Bokila a adus trofeul, cu un gol marcat în al optulea minut de joc.

Atacantul în vârstă de 24 de ani a punctat cu un șut de senzație, cu stângul, după o preluare excelentă, cu care l-a ridiculizat pe căpitanul clujenilor, Ricardo Cadu. Petroliștii și-au trecut în cont și două bare în trei minute, ambele în prima repriză, la șuturile lui Manasse (35) și Boudjemaa (38).

După deschiderea scorului, clujenii au început să alerge după egalare și au forțat pe flancul drept, acolo unde Ivo Pinto a acționat ca un piston, dar s-a lovit de fiecare dată de Guilherme, care s-a apărat ireproșabil. Cea mai mare ocazie de gol au avut-o în minutul 34, când Diogo Valente a scăpat pe neașteptate singur cu portarul, dar Hamutovski a apărat cu genunchiul.

Prahovenii au cedat inițiativa în mitanul secund, dar CFR nu a reușit să concretizeze dominarea teritorială. Tot de la Ivo Pinto a venit o ocazie de zile mari, dar Diogo Valente a trimis o lovitură de cap pe centrul porții, în brațele lui Hamutovski. Au fost și tensiuni, la o fază în care Boudjemaa l-a lovit fără minge pe Camora. Ardelenii au cerut vehement eliminarea francezului, dar arbitrul Balaj a lăsat jocul să continue.

Intrarea lui Vlad Morar a în locul lui Grozav dinamizat și atacul petrolist, el trimițând două șuturi extrem de periculoase, prin care își puteau majora avantajul și scăpa de emoții pe final. Emoții care au și venit, la ultima fază, când același Ivo Pinto a reușit să trimită mingea în poartă, dar asistentul Aurel Onița a ridicat fanionul, semnalizând un offside care le-a spulberat speranțele „feroviarilor”.

Cu acest succes, Petrolul îi egalează pe CFR-iști, la numărul de trofee ale Cupei României câștigate.

Ploeștenii vor juca Supercupa României împotriva Stelei, campioana României din acest sezon.

 

sursa:digisport.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente