Acasă Sport National Petrolul - CFR 1-0

Petrolul – CFR 1-0

petrolul

Petrolul Ploiești a cucerit pentru a treia oară în istoria clubului Cupa României la fotbal, după victoria cu 1-0 din finala cu CFR Cluj. Jeremy Bokila a adus trofeul, cu un gol marcat în al optulea minut de joc.

Atacantul în vârstă de 24 de ani a punctat cu un șut de senzație, cu stângul, după o preluare excelentă, cu care l-a ridiculizat pe căpitanul clujenilor, Ricardo Cadu. Petroliștii și-au trecut în cont și două bare în trei minute, ambele în prima repriză, la șuturile lui Manasse (35) și Boudjemaa (38).

După deschiderea scorului, clujenii au început să alerge după egalare și au forțat pe flancul drept, acolo unde Ivo Pinto a acționat ca un piston, dar s-a lovit de fiecare dată de Guilherme, care s-a apărat ireproșabil. Cea mai mare ocazie de gol au avut-o în minutul 34, când Diogo Valente a scăpat pe neașteptate singur cu portarul, dar Hamutovski a apărat cu genunchiul.

Prahovenii au cedat inițiativa în mitanul secund, dar CFR nu a reușit să concretizeze dominarea teritorială. Tot de la Ivo Pinto a venit o ocazie de zile mari, dar Diogo Valente a trimis o lovitură de cap pe centrul porții, în brațele lui Hamutovski. Au fost și tensiuni, la o fază în care Boudjemaa l-a lovit fără minge pe Camora. Ardelenii au cerut vehement eliminarea francezului, dar arbitrul Balaj a lăsat jocul să continue.

Intrarea lui Vlad Morar a în locul lui Grozav dinamizat și atacul petrolist, el trimițând două șuturi extrem de periculoase, prin care își puteau majora avantajul și scăpa de emoții pe final. Emoții care au și venit, la ultima fază, când același Ivo Pinto a reușit să trimită mingea în poartă, dar asistentul Aurel Onița a ridicat fanionul, semnalizând un offside care le-a spulberat speranțele „feroviarilor”.

Cu acest succes, Petrolul îi egalează pe CFR-iști, la numărul de trofee ale Cupei României câștigate.

Ploeștenii vor juca Supercupa României împotriva Stelei, campioana României din acest sezon.

 

sursa:digisport.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Zece minute să plângi…

Având al doilea cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din lume, Brazilia a impus restricții la înmormântări, iar familiile...

Vânzarea terenurilor agricole afectată de noile restricții.

Vânzarea terenurilor agricole situate în extravilan se va efectua, începând din data de 13 octombrie 2020, după reguli noi. Printre noutățile aduse...

Povestea celei mai vechi mănăstiri insulare din România.

Daca e week-end gândul ne zboară departe ,pe frumoasa vale a Oltului, în zona stațiunii Călimănești-Căciulata. Căutăm obișnuitul loc de popas...

Bei cafea?!Traiești mai mult.

Iubitori ai cafelei, bucurați-vă. Noile studii sugerează că cei care beau două- trei cești de cafea pe zi...

Comentarii recente