sâmbătă, februarie 24, 2024
AcasăEducatie&CulturaPictorița Elisabeta Pietrar Vereș a expus la Galeria de Artă a Centrului...

Pictorița Elisabeta Pietrar Vereș a expus la Galeria de Artă a Centrului de Creație

Joi, 16 martie, în Galeria de Artă a Centrului de Creație a avut loc vernisajul expoziției personale a pictoriței din Cavnic, Elisabeta Pietrar Vereș ”Lumina din adâncuri”. Artista, originară din Apateu, județul Satu Mare a revenit pe meleagurile natale cu o expoziție tematică, inspirată din viața minerilor maramureșeni, în mijlocul cărora a trăit.

În deschidere, Robert Laszlo, managerul CJCPCT Satu Mare, a salutat inițiativa organizării la Satu Mare a acestei inedite expoziții și a mulțumit pentru calda primire pe care artista a făcut-o recent, artiștilor plastici sătmăreni, la Cavnic.

Moderatorul evenimentului, Felician Pop a remarcat profunzimea mesajului artistic care parcă pornește din celebrele versuri ale lui Nichita Stănescu ”Întunecând întunericul, iată porțile luminii!” Expoziția reprezintă o etapă de un real succes în cariera artistei. Criticul de artă Virginia Paraschiv din Baia Mare a subliniat impactul mesajului pictural, ca pe un semn de reconsiderare a condiției reale a minerului.

Cuvinte de apreciere au venit și din partea colegului sărbătoritei, cunoscutul artist plastic, Kovacs Emil Lajos, care a subliniat câteva din virtuțile lucrărilor prezentate, tehnica specială a cromaticii, inspirată din lumea adâncurilor, precum și ingenioasa suprapunere spațială a formelor.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente