sâmbătă, aprilie 1, 2023
AcasăLocalePietonii, luați în vizor de către polițiști. Oamenii legii au aplicat mai...

Pietonii, luați în vizor de către polițiști. Oamenii legii au aplicat mai multe amenzi

La începutul acestei săptămâni polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat o acțiune de combatere a nerespectării normelor legislative, de către pietoni.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale pietonilor care au traversat drumul public prin loc nepermis sau care s-au deplasat pe partea carosabilă.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI:

  • traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • la orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
  • când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.
  • copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.
  • evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!
  • respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

FOTO: Arhivă

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente