luni, iunie 17, 2024
AcasăLocalePloi în toată țara, iar la munte va ninge. Vezi prognoza meteo...

Ploi în toată țara, iar la munte va ninge. Vezi prognoza meteo pe următoarele 2 zile

111933pioggia_60704900_12435600Duminică, regiunile intracarpatice vor avea parte de vreme răcoroasă și ploi pe arii extinse, iar la munte la altitudini de peste 1800 m sunt posibile precipitații mixte. În restul țării, vremea va fi plăcută termic, chiar caldă pentru data din calendar în Moldova, Dobrogea și Bărăgan unde soarele se arată generos.

Spre după-amiază, însă, se strâng norii și se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În aceste condiții, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14…15 grade în Dealurile de Vest și 26..27 de grade în sud-est.

București 

În București, se arată soarele în prima parte a zilei, dar spre dupa-amiază se adună norii și vor cădea  averse, însoțite de descărcări electrice și vânt alert.  Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

Munte

La munte, în primele ore ale zilei, aversele sunt mai rare și preferă Carpații Occidentali. Dar după-amiază, ploile se extind în toate masivele, iar vântul prinde putere. La altitudini de peste 1800 metri  sunt posibile precipitații mixte. Izolat va cădea grindină și se vor cumula cantități importante de apă. Sub aspect termic este vreme răcoroasă pentru sfârșitul lunii mai.

Mare

La mare, soarele este la datorie o bună parte din zi, astfel în termometre se adună între 22 și 25 de grade. După-amiaza și seara, norii strâng rândurile și din loc în loc vor cădea ploi scurte de vară  însoțite de fenomene electrice și vânt sprinten. Apa mării va avea o temperatură cuprinsă între 16 grade în sudul litoralului și 19 grade la gurile Dunării.

Regiuni

În regiunile intracarpatice urmează încă o zi ploioasă și răcoroasă. Ploile vor cădea în reprize, iar cantitățile de apă rezultate vor depăși pe arii restrânse 25 litri/mp. Temperaturile maxime cu până la 6…7 grade sub mediivor fi cuprinse în general între 17 și 19 grade.

În sud, instabilitatea atmosferică se va accentua progresiv, pe măsură ce un front de aer rece va înainta dinspre vest. Prin urmare, spre după-amiază, se vor semnala averse, descărcări electrice, vânt turbulent și posibil grindină. Temperatura aerului urcă până la 21 de grade la Craiova, 20 de grade la Pitești, 25 de grade la Giurgiu, 27 de grade la Călărași și 26 de grade la Brăila.

În Dobrogea, vremea se anunță caldă. Soarele este darnic, iar fenomenele asociate instabilității atmosferice își fac apariția mai târziu, către orele serii. Temperaturile maxime vor fi de 26 de grade în partea continentală la Tulcea și de 25 de grade la Constanța.

Vreme caldă și în centrul și sudul Moldovei, este soare în prima parte a zilei, dar apoi vin averse cu tunete și fulgere și vânt intens. Valorile termice trec peste pragul climatologic de vară: 26 de grade la Galați și 25 de grade la Iași, în vreme ce la Suceava nu vor fi mai mult de 20 de grade. nori-de-furtuna-10274x500

Vremea pe 2 zile

Săptămâna debutează cu vreme răcoroasă, mai ales în vestul lanțului carpatic. Ploile preferă tot  nordul, vestul și centrul țării, unde izolat cantitățile de apă mai pot fi însemnate. În restul țării, cerul va fi variabil și numai izolat vor fi averse. Vântul este activ în aproape toate regiunile, iar temperaturile  maxime  vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade.

În capitală, luni cerul  se anunță schimbător, când cu soare, când cu nori, dar fără ploaie. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, ușor sub media caracteristică sfârșitului de mai.

Marți, vremea se încălzește în toate regiunile. Ploile se restrâng către regiunile nord-vestice și nordice și sunt așteptate la nivel local, în vreme ce în rest soarele este darnic cu razele lui iar șansele să plouă sunt reduse. Maximele vor fi cuprinse între 18 și 28 de grade.

În București, marți, este răcoare în zori, cu numai 9…11 grade, dar soarele participă activ la încălzirea vremii, astfel până la amiază se strâng în termometre 26…27 de grade.

Mediafax.ro

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente