Acasă Locale Nationale Ploi, ninsori și vânt în toată țara, de vineri până duminică

Ploi, ninsori și vânt în toată țara, de vineri până duminică

Meteorologii au atenționat că, de vineri seară până duminică dimineață, va ploua în cea mai mare parte a țării, în Banat și Oltenia cantitățile de precipitații vor depăși 15-20 l/mp, în zona montană, în Moldova și local în Transilvania va ninge, iar vântul va atinge la rafală viteze de 70-80 km/h.

Potrivit informării transmise de Administrația Națională de Meteorologie, de vineri, ora 18.00, până duminică, la ora 10.00, vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, la început sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania și pe spații restrânse în rest.

În Banat și Oltenia, cantitățile de precipitații vor fi mai abundente și vor depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat și izolat, în zona deluroasă și montană aferentă, 30-40 de litri pe metru pătrat.

În Carpații Meridionali și în Munții Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste, cu viteze ce vor depăși la rafală 70-80 de kilometri pe oră, viscolind și spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local, în regiunile sudice și pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45-55 de kilometri pe oră și izolat peste 55-65 de kilometri pe oră.

În cursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitații mixte.

În regiunile sudice și estice se vor cumula cantități de precipitații în jurul a 10 litri pe metru pătrat, se mai arată în informarea ANM.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente