Acasă Locale Stiri Satu Mare Curs de surori de Crucea Roșie la Carei

Curs de surori de Crucea Roșie la Carei

În data de 26 ianuarie 2015, de la ora 16,00 va  începe un nou curs pentru de surori de Cruce Roșie, curs ce se va desfășura timp de 2 luni. Orele se vor ține săptămânal, în fiecare zi de  luni și  miercuri între orele 16-18,00.

Cei care doresc să se înscrie trebuie să facă dovada absolvirii a minim 8 clase , să prezinte copiile diplomelor de studiu,  să aducă o adeverință de la medicul de familie care să ateste faptul că persoana interesată este aptă din punct de vedere fizic și psihic, să aibă vârsta minimă de 16 ani și să achite o taxă de 650 lei, avansul fiind de 200 de lei.

Cursurile vor avea loc la sediul Crucii Roșii Carei, situat pe str. 1 Decembrie 1918, nr 12, lângă “Cărțile de muncă”.

Persoanele care  nu s-au înscris până în prezent și doresc să  frecventeze cursul,o pot face și în data de  26 ianuarie, la adresa menționată.

Cursanții vor fi pregătiți de lector dr.Olimpia Pava ,  în vederea prevenirii, recunoașterii și asigurării îngrijirilor de bază în caz de accidente, răniri, îmbolnăviri instantanee, situații pe care să le țină sub control  până la sosirea și preluarea pacientului de către personalul medical abilitat.

Practica se va ține la Casa de Bătrâni, iar cursantul beneficiază de 12 ore de curs de prim ajutor.

La absolvirea acestor cursuri se obține o diplomă de soră de Crucea Roșie  și există posibilitatea de a lucra  ca infirmiere in unitățile medicale din România,  la îngrijirea la domiciliu a copiilor și vârstnicilor, în unitățile de îngrijire de adulți și copii, sau în cele similare din străinătate, diplomele fiind recunoscute peste tot în lume, Crucea Roșie  națională fiind  afiliată la Crucea Roșie  internațională. Prin Crucea Roșie  Satu Mare se pot obține informații pentru  locuri de muncă in străinătate.

Înscrierile  se pot face la Cabinet Școlar nr. 2 de la Liceul  Teoretic, de luni până vineri între orele 9-14   sau    la tel 0744-606 379.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ziua Națională, marcată în avans de cei mai mici preșcolari ai Grădiniței Nr.1

În fiecare an de 1 Decembrie românii sărbătoresc Ziua României și își amintesc de eroii...

BNR a prezentat banconta pe care este imprimată Ecaterina Teodoroiu

Prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentată o personalitate feminină – Ecaterina Teodoroiu, a fost prezentată...

Programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a fost modificat

Instituția Prefectului Satu Mare a anunțat modificările aduse în programul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României din 1...

Oficial! S-a stabilit ora la care se pornește iulminatul festiv

Așa cum anticipam, https://www.jurnaluldesatumare.ro/mantia-magica-a-sarbatorilor-de-iarna-se-asterne-peste-orasul-nostru-noi-imagini-cu-decoratiunile-festive/ , iluminatul festiv se pornește pe data de 30 noiembrie începând cu ora 18.00.

Comentarii recente