luni, iunie 17, 2024
AcasăLocaleNationalePNL a depus noi proiecte de lege pe fiscalitate

PNL a depus noi proiecte de lege pe fiscalitate

Deputatul Florin Roman a anunțat că PNL a depus mai multe proiecte de lege pe fiscalitate, precizând că „în angajarea răspunderii guvernului, nu au fost reținute mai multe puncte de vedere ale PNL”.

„Având in vedere faptul ca in angajarea răspunderii guvernului, nu au fost reținute multe puncte de vedere ale PNL, ca deputat, împreuna cu alți colegi liberali din comisia de buget-finante, am depus noi proiecte de lege pe fiscalitate”, a precizat Florin Roman, într-o postare pe Twitter.

Liberalul a punctat că vigilența PNL „a făcut ca partenerii de coaliție sa nu naționalizeze pilonul II de pensii private, care ar fi afectat peste 8 milioane de romani activi, care muncesc corect in țara”.

Florin Roman, alături de alți deputați PNL din Comisia de Buget-Finanțe, au depus trei proiecte pe zone de fiscalitate. Primul interzice externalizarea profitului pentru multinaționale, în baza unor cheltuieli de consultanță deductibile: „Aceasta problema a rămas in continuare nereglementată, iar unii se fac ca ploua când firme puternice din sectorul bancar, petrolier, pharma sau mari retaileri înregistrează profit zero și pierderi”.

Al doilea proiect depus de liberali prevede facilități fiscale pentru agenții economici buni platnici: „Nu poți sa dai doar cu biciul in bunii platnici! Proiectul prevede ca in cazul celor care plătesc anticipat, trimestrial, și nu au datorii la bugetul de stat, sa retina 3% din birurile datorate statului pentru investitii”.

Totodată, PNL a depus și un proiecte de lege prin care oferă posibilitatea pensionarilor să recupereze în bani sumele rămase pentru biletele de transport pe calea ferată, care nu au fost folosite în cursul unui an.

Florin Roman a punctat și că parlamentarii liberali nu susțin limitarea plăților cash sau amenzile suplimentare pentru producătorii de țuică.

„Totodata am anunțat ca parlamentarii liberali nu susțin limitarea plăților cash pana când nu vor fi bancomate și POS in toate satele românești. Nu susținem nici amenzi suplimentare pentru producătorii de țuica, așa cum s-a vehiculat in spațiul public”, a subliniat liberalul, într-o postare pe Facebook.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente