sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăPoliticaNationalKlaus Iohanis invitat la ziua armatei Române din județul Satu Mare

Klaus Iohanis invitat la ziua armatei Române din județul Satu Mare

În urma şedinţei de coordonare desfăşurată luni, 17 octombrie 2023, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi reprezentanţii comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, au fost stabilite detaliile pentru celebrarea Zilei Armatei Române pe 25 octombrie 2023 în judeţul Satu Mare.

Pregătirile pentru acest eveniment de importanţă naţională se vor desfăşura după cum urmează:

În data de 23 octombrie, în municipiul Satu Mare, între orele 9-11, la Monumentul Ostaşului Român, va avea loc un antrenament pentru ceremonialul militar ce va avea loc ulterior.

În data de 24 octombrie, în oraşul Carei, între orele 14-16, la Monumentul Ostaşului Român, se va desfăşura un alt antrenament în pregătirea ceremonialului militar.

De asemenea, în data de 24 octombrie, în Satu Mare, se va primi ştafeta veteranilor Invictus la Monumentul Oştaşului Român, iar aceasta va parcurge un traseu roşu, fiind programată după-amiază.

În ziua de 25 octombrie, dimineaţa, la Satu Mare, va avea loc ceremonialul militar la Monumentul Oştaşului Român, marcat de solemnitate şi onoare.

După amiază, la Carei, un alt ceremonial militar va avea loc la Monumentul Oştaşului Român.

Evenimentele din Carei şi Satu Mare vor include şi o expoziţie de tehnică militară din dotarea Ministerului Apărării Naţionale (MAPN).

De asemenea, în Satu Mare, se va desfăşura o retragere cu torţe în seara zilei de 25 octombrie, începând cu ora 19:00. Parcursul acestei retrageri va include locuri semnificative din oraş, precum Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului,” Muzeul Judeţean, Calea Traian, Bulevardul Ion I. C. Brătianu, Casa de Modă, Strada 1 Decembrie, Policlinica veche, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, şi se va încheia la Instituţia Prefectului judeţul Satu Mare.

Ceremonialele militare vor fi stabilite în funcţie de programul oficialităţilor invitate să participe la această sărbătoare. Printre ele se află preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Marcel Ciolacu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente