29.8 C
New York City
marți, august 16, 2022
AcasăsusPNL împlinește 139 de ani

PNL împlinește 139 de ani

Partidul Național Liberal sărbătorește, sâmbătă, 139 de ani de la înființare, iar președintele PNL, Crin Antonescu, susține că este anul care poate consacra definitiv formațiunea ca cel mai mare partid al dreptei, având „vocația de a fi cel mai puternic apărător al valorilor occidentale”

Antonescu susține că partidul înființat acum 139 de ani de Ion C. Brătianu, C.A. Rosetti, A.G. Golescu, alături de Mihail Kogălniceanu a fost cel care avea să își lase decisiv amprenta asupra dezvoltării statului român modern, fiind cel mai puternică formațiune a perioadei interbelice.”

„Avem, spre deosebire de alte partide românești, deopotrivă onoarea și responsabilitatea de a purta acest bagaj prețios al valorilor înaintașilor noștri. Sunt realizări cu care ne putem mândri, dar care în același timp ne obligă (…) La fel cum au făcut iluștrii noștri predecesori, liberalii de astăzi au datoria de a lupta cu demagogia, cu atitudinile autoritare, cu dorința avidă de putere, cu modul iresponsabil în care politicieni meschini, aflați vremelnic la guvernare, riscă să ducă România către o epocă pe care o credeam cu toții definitiv apusă”, spune președintele PNL.

Antonescu mai susține că dincolo de bătăliile politice specifice unei perioade sau alteia, linia continuă în istoria liberalismului românesc este reprezentată de apărarea unor valori precum libertatea, proprietatea, libera inițiativă, competență, precum și de respectarea elitelor.

„Adevărații liberali au făcut întotdeauna politică motivați în primul rând de responsabilitatea de a asigura dezvoltarea României, iar nu de a sta cu orice preț la masa puterii. Îmi doresc ca anul 2014 să fie unul definitoriu pentru consacrarea definitivă a PNL ca cel mai mare partid al dreptei. Partidul Național Liberal are vocația de a fi cel mai puternic apărător al valorilor occidentale, de a fi singura formațiune cu suficientă forță politică și morală pentru a opri ascensiunea oricărui partid care folosește practici retrograde, anti-democratice, care ar putea deturna drumul României de pe calea dezvoltării democratice”, se mai arată în mesajul președintelui PNL.

El își exprimă convingerea că anul viitor, când PNL va împlini 140 de ani de la înființare, bilanțul liberalilor va fi unul care să facă cinste trecutului partidului. „PNL are șansa unică de a-și dovedi forța și de a-și trimite reprezentanții în cele mai înalte funcții ale statului român, de președinte al României și de premier, care să impună un nou model de guvernare în jurul unui proiect de țară, și nu al unor interese de partid (…) Ne mai desparte o singură zi până la alegerile pentru Parlamentul European. Este un moment decisiv nu numai pentru că pe 25 mai românii îi vor alege pe cei care să le reprezinte interesele în Uniunea Europeană, ci și pentru că rezultatele scrutinului vor trasa coordonatele care vor configura scena politică din România”, afirmă Antonescu.

Președintele PNL susține că deviza liberală „Prin noi înșine” este „parcă mai actuală ca niciodată”. „Stă în puterea noastră să dovedim că putem continua să creștem, să devenim un partid mai puternic, iar la finalul acestui an, să transformăm în realitate șansa istorică de a propulsa în funcția de președinte al României un liberal”. spune Antonescu.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente