joi, mai 30, 2024
AcasăsusPNL nu și-a depus candidat de primar pentru municipiul Satu Mare. Iată...

PNL nu și-a depus candidat de primar pentru municipiul Satu Mare. Iată și motivul

Conducerea partidului explică, astăzi, printr-un comunicat de presă, motivele pentru care a ales această variantă de a intra în alegeri.

Redăm comunicatul PNL:

Am depus liste de consilieri în aproape toate comunele și orașele județului. Chiar și în localitățile cu populație maghiară de peste 80% avem liste de consilieri locali. Sigur că în aceste localități unde populație maghiară e foarte mare și toate rezultatele anterioare ne-au arătat că se votează etnic, am hotărât să nu depunem candidaturi pentru funcția de primar. De asemenea în localitățile Satu Mare și Negrești-Oaș am depus doar liste de consilieri din cel puțin două motive. În primul rând pentru că ne ținem de cuvânt. De patru ani spunem și susținem un lucru foarte clar: doar uniți se poate câștiga. E valabil și pentru Primăria Satu Mare și pentru Consiliul Județean Satu Mare. Sunt candidați care au o șansă și avem datoria să nu divizăm voturile.

Avem un mesaj foarte clar pentru toți simpatizanții, membrii, alegătorii USR, PSD, PMP, FD, că în Satu Mare sunt doi candidați reali pentru Consiliul Județean, Pataki Csaba și Adrian Cozma. Toate sondajele de opinie, întreaga activitate politică și parlamentară a ultimilor ani, arată foarte limpede că Adrian Cozma este singurul candidat cu șanse pentru Consiliul Județean Satu Mare. PNL are un număr dublu de primari și consilieri locali față de PSD, ceilalți competitori nu au primari în funcție, cu excepția UDMR. Așadar suntem în fața unei alegeri simple și raționale. Cine nu votează Pataki Csaba și vrea alt președinte pentru Consiliul Județean Satu Mare, alege Adrian Cozma. E singura opțiune, singura modalitate prin care se poate produce schimbarea în județul Satu Mare.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente