Acasă Locale Stiri Satu Mare PNL: Posibilii candidați la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean

PNL: Posibilii candidați la Primăria Satu Mare și la Consiliul Județean

IMG_1284Astăzi, 29 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, s-a anunțat retragerea lui Mihai Huzau și Cosmin Rațiu din cursa internă PNL pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Satu Mare. De asemenea, s-a anunțat și înlocuirea celor doi de către deputatul Romeo Nicoară și co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Ileana Blidar. Astfel, în cursă fiind dr. Romeo Pop, avocatul Adrian Cozma, actualul consilier local, Adrian Albu, co-președintele Ileana Blidar și deputatul Romeo Nicoară.

Ileana Blidar a dorit să sublinieze faptul că, până la urmă, sătmărenii sunt cei care vor alege, declarând că „doresc să-mi măsor puterile, simpatia în rândul sătmărenilor. Că degeaba doresc să fiu eu candidatul PNL dacă sondajul făcut în rândul sătmărenilor arată că nu mă bucur de o simpatie în rândul cetățenilor”.

Cei doi care au susținut conferința de presă, Ileana Blidar și Romeo Pop, au declarat că sondajul pentru desemnarea candidatului va fi finalizat săptămâna viitoare, iar până în 15 februarie listele cu candidați trebuie să fie stabilite, respectiv finalizate.

Referitor la candidatura la Consiliul Județean, Romeo Pop, a ținut să ne asigure că persoanele care vor fi pe listele pentru consiliile locale și Consiliul Județean sunt capabile, iar cel mai important, respectă codul de etică al partidului.
Acesta s-a referit la posibila candidatură a consilierului Alexandru Panea la președinția Consiliului Județean, însă a menționat că mai sunt și alții care ar fi mai buni decât acesta, precum: Ionuț Rus, Bela Matuz sau Dan Zeicu.

„Asta este părerea domnului Panea, probabil. Nu putem să ne erijăm în candidați când în interiorul partidului nu s-a discutat despre candidați. Dacă stăm să analizăm, îmi vin rapid în minte trei-patru oameni care ar fi chiar foarte buni manageri. Partidul va decide cine e candidat. Noi nu putem să ieșim să ne erijăm candidatul partidului să vorbim ce nu e de vorbit. Acum sigur că își doresc mulți, puțini pot”, a subliniat Romeo Pop, referindu-se la o posibilă candidatura a lui Alexandru Panea.

- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente