Acasă Politica PNL și USR PLUS doresc alegeri locale în două tururi

PNL și USR PLUS doresc alegeri locale în două tururi

În contextul alegerile electorale parțiale ce se vor organiza în 27 iunie, în 6 orașe și 30 de comune din țară, parlamentarii au readus în discuție alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Vicepremierul Dan Barna și-a exprimat nemulțumirea față de faptul că alegerile locale parțiale din 27 iunie 2021, se vor desfășura într-un singur tur.

Copreşedintele USR PLUS a afirmat că va propune coaliției de guvernare un calendar pentru implementarea reformei electorale.

„Avem în câteva zile din nou alegeri pentru primari. Din nou, într-un singur tur. E foarte clar că promisiunea pe care programul de guvernare şi pe care USR PLUS a făcut-o, şi coaliţia a făcut-o, nu s-a materializat şi nu avem alegeri în două tururi. Voi propune, voi discuta în coaliţie un calendar clar şi faţă de acest subiect. Comisia de cod electoral trebuie să devină realitate”, a declarat Dan Barna la Palatul Parlamentului.

Și național liberalii sunt pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, însă decizia trebuie luată în cadrul coaliției de guvernare, a declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

„Vă readuc aminte că Guvernul pe care l-am condus a fost demis prin moţiune de cenzură, pentru că Guvernul PNL şi-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Evident că noi susţinem acest lucru, dar vrem să o facem într-un moment în care se ia decizia. Deocamdată, suntem departe de anul electoral 2024. Cu siguranţă, vom decide în coaliţie şi vom stabili acest lucru”, a declarat Ludovic Orban la Palatul Parlamentului

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente