joi, februarie 29, 2024
AcasăsusPNL vine cu noi schimbări pentru farmaciile din România. Prețurile vor fi...

PNL vine cu noi schimbări pentru farmaciile din România. Prețurile vor fi mult mai mici

În Senat, a fost depus un proiect de lege menit să spargă monopolul farmaciilor, dar şi să instituie prețuri mai mici. Inițiativa vine din partea mai multor senatori din Partidul Național Liberal (PNL).

Farmacii România: Dispare monopolul. Vor fi prețuri mai mici

A fost înaintat un proiect de lege cu privire la eliminarea monopolului în domeniul farmaciilor și la stabilirea unor prețuri mai accesibile. În Senat, a fost depusă o propunere legislativă pentru modificarea articolului 12 din Legea Farmaciei nr. 266/2008, inițiată de un grup de parlamentari PNL, printre care se numără și Monica Anisie.

Propunerea legislativă vine în contextul depopulării localităților mici și urbane, precum și a eforturilor depuse la nivelul Ministerului Sănătății pentru găsirea soluțiilor în vederea menținerii activității farmaciilor în orașe unde, din cauza scăderii populației, acestea sunt desființate sau își reduc activitatea.

Inițiatorii subliniază că modificările propuse nu afectează bugetul de stat, nu implică cheltuieli bugetare, ci urmăresc o reglementare adaptată situației actuale în care trăim.

Numărul farmaciilor va depinde de numărul locuitorilor

Potrivit proiectului de lege, „înființarea unei farmacii comunitare în mediul urban se face în funcție de necesitățile comunității și de numărul de locuitori, dovedit prin adeverință eliberată de autoritatea administrației publice locale, după cum urmează:

a) în municipiul București, o farmacie la 3.000 de locuitori;
b) în orașele reședința de județ, o farmacie la 3.500 de locuitori;
c) în celelalte orașe, o farmacie la 4.000 de locuitori, minim 2 farmacii indiferent de numărul populației.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente