joi, februarie 29, 2024
AcasăsusSalarii majorate de peste 10.000 de lei pentru unii profesori

Salarii majorate de peste 10.000 de lei pentru unii profesori

Anul 2024 vine cu vești bune pentru toți profesorii din România! Cadrele didactice vor înregistra, în perioada cuprinsă între iunie 2023 şi iunie 2024, creşteri salariale de peste 50%. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat cât vor primi angajații din învățământ din acest an.

Cu cât vor crește salariile profesorilor în anul 2024?

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat oficial care vor fi salariile profesorilor în 2024. După ce s-a întâlnit cu directorii unităților de învățământ din țară, Ligia Deca a dezvăluit planurile pentru noile salarii ale cadrelor didactice. Din luna iunie 2024 vor fi creșteri semnificative pentru toți profesorii din țară. Unii dascăli vor avea salarii brute de peste 10.000 de lei.

În precizările sale, „Colegii mei mi-au schiţat aici nişte teme de discuţie, o să dau doar câteva exemple, că poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, cu între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%, asta înseamnă că între iunie 2023-iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ.În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a transmis Ligia Deca, transmite news.ro.

Când vor primi cadrele didactice salariile majorate?

În acest sens, Ligia Deca a precizat că aceste majorări se încadrează într-o creștere medie de 20%. Totodată, directorii de școli, cu gradul didactic I, vor beneficia de creșteri de aproximativ 36% față de luna decembrie a anului trecut. În plus, salariile majorate vor fi completate cu diverse sporuri.

Drept urmare, din vara lui 2024, salariul brut al unui profesor debutant va depăși 6.400 de lei, iar pentru un profesor cu peste 25 de ani vechime și grad didactic I, salariul brut va depăși 10.200 de lei.

La ce salariu ar putea ajunge un director de școală?

Aşadar, „O să dau doar câteva exemple, poate sunt de interes. Am vorbit despre creşterea salariilor personalului din învăţământ. Ştim că salariile au crescut, în medie, între 25 şi 30% anul trecut, anul acesta vor creşte, tot aşa, pe medie, cu 20%. Asta înseamnă că între iunie 2023 – iunie 2024 avem o creştere, per total, de peste 50% în medie, în învăţământ. În cazul directorilor, creşterea, raportată la luna decembrie, începând cu 1 ianuarie, este de aproximativ 30%. În iunie, creşterea, pe medie, tot aşa, sare undeva la 36%, vorbim despre creşteri importante”, a mai adăugat Ligia Deca.

Un director de școală va avea 11.484 de lei, fără sporuri, după majorările salariale. În schimb, un director de școală cu grad II va avea 11.812 lei la care se pot adăuga sporuri.

„De asemenea, un profesor cu grad didactic I, cu peste 25 de ani vechime, în iunie va câştiga un salariu brut de aproximativ 10.232 de lei, iar un debutant, în luna iunie, va câştiga un salariu brut de 6.446 de lei, mă refer la debutanţii de până la un an vechime, la care se pot adăuga diferite sporuri”, a mai explicat Deca.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente