Acasă Locale Stiri Satu Mare Poeții sătmăreni apreciați la Bistrița

Poeții sătmăreni apreciați la Bistrița

bistrita

În cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru și Literatură ”Liviu Rebreanu”, care a avut loc la Bistrița în perioada 26 noiembrie – 29 noiembrie 2015, s-a lansat antologia “Conexiuni” care cuprinde și poeziile sătmărenilor: Felician Pop, Robert Laszlo și Aurel Pop.
Antologia ”Conexiuni” coordonată de către directorul Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc” Bistrița, Dorel Cosma și scriitoarea Elena M. Cîmpan, mentorul cenaclului ”Conexiuni”, cuprinde un număr de 28 de autori bistrițeni cât și foști oaspeți din țară ai Cenaclului bistrițean.
Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanale Satu Mare a prezentat oferta culturală a județului nostru, cât și cele două reviste ale instituției, ”Citadela” și ”Confluențe”, menționând faptul că la începutul lunii decembrie se va dezveli bustul lui Dariu Pop, bistrițean de origine, în cadrul manifestărilor dedicate personalităților locale desfășurate sub genericul de ”Medalioane Culturale”.
Pe lângă scriitorii din întreaga țară, la eveniment au participat și creatori din Israel, Franța și China.

- Advertisment -

Cele mai populare

De ce ne îmbolnăvește stresul?

Stresul ne macină în fiecare zi şi ne îmbolnăveşte fără să ne dăm seama! Ne enervăm pentru că stăm mult în trafic,...

Ne mândrim cu ei!Antreprenori romani de top.Ediția 2020

Antreprenorii români care s-au remarcat în acest an plin de încercări și pentru comunitatea StartupCafe.ro. Iată o listă (incompletă, evident) de antreprenori...

BNR cere băncilor să modifice până pe 20 decembrie scoringul de acordare al creditelor

Potrivit unei scrisori trimise de BNR către băncile comerciale, acestea trebuie să îşi ajusteze scoringul pentru persoane fizice până pe 20 decembrie...

Animalele de companie vs oameni.Călătorii cu stampilă de vaccin

Guvernul britanic pregătește adoptarea ștampilelor de vaccin anti-COVID aplicate pe pașapoartele celor care acceptă să se inoculeze, pentru a putea călători.

Comentarii recente