miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția la datorie de Sărbătorile Pascale

Poliția la datorie de Sărbătorile Pascale

 

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost la datorie, pe toată perioada minivacanței de Paște, pentru ca cetățenii să petreacă în liniște și siguranță sărbătoarea Învierii Domnului.
În perioada 5 – 9 aprilie a.c., peste 250 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice și rutiere.
În urma activităților desfășurate de polițiști, în această perioadă, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 68 000 de lei și au confiscat bunuri în valoare de peste 5 000 de lei.
Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 8 infracțiuni și aplicate în jur de 200 de sancțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.
Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere dintre care 6 pentru viteză excesivă, 2 pentru depășiri neregulamentare, 3 pentru circulație pe sens opus și 5 pentru alte abateri.
De asemenea, polițiștii de ordine publică au aplicat în această minivacanță peste 80 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, totodată au ridicat în vederea confiscării peste 2 200 de fire țigarete de proveniență Ucraina.

În perioada 4 – 5 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Satu Mare, au desfășurat o acțiune pe linie silvică. Ocazie cu care au constatat faptul că o societate comercială deține o cantitate de material lemnos de aproximativ 68 de mc, fără a deține documente cu privire la proveniența acestuia.

Față de societatea comercială în cauză s-a dispus o sancțiune contravențională în valoare de 6 000 de lei, precum și confiscarea valorică a materialului lemnos.

Tot, în urma activităților desfășurate polițiștii au depistat un transport de material lemnos care nu respecta prevederile Legii nr. 171/2010, astfel că persoana care a efectuat transportul a fost sancționată contravențional și s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului au oprit la data de 7 aprilie a.c., pe raza localității Culciu Mic, un moped, condus de un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Satu Mare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că mopedul în cauză nu este înmatriculat sau înregistrat și că persoana care l-a condus nu posedă permis de conducere de nici o categorie și totodată aceasta se află sub influența băuturilor alcoolice, testarea cu aparatul alcooltest indicând o concentrație alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, conducerea fără permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

În noaptea de 7/8 aprilie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Satu Mare, au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din comuna Homoroade, care în urma controlului documentelor, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere de nici o categorie.

Totodată, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la unitatea spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice.

În cursul aceleiași seri, 7/8 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au depistat în trafic o femeie, de 36 de ani, din municipiul Satu Mare, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, fiind testată cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Tânăr reținut de polițiști, fiind depistat la volan fără permis de conducere

La data de 6 aprilie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au oprit pe strada Careiului, din municipiu, un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din localitatea Satu Mare.

În urma efectuării controlului, polițiștii au constatat că persoana de la volan nu posedă permis de conducere de nici o categorie și totodată, au stabilit că acesta nu este la prima abatere de conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii au dispus reținerea persoanei de la volan pentru 24 de ore în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere.


Accident ușor de circulație

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei au fost sesizați la data de 9 aprilie a.c., despre producerea unui eveniment rutier între localitățile Carei și Urziceni, soldat cu rănirea ușoară a unei persoane.

În urma efectuării cercetărilor, polițiștii au stabilit că un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Carei, aflându-se la volanul unui autoturism, nu a păstrat distanța corespunzătoare în mers față de autoturismul care circula în fața sa pe aceeași direcție de mers intrând în coliziune cu acesta.

Accidentul rutier s-a soldat cu rănirea ușoară a celui de al doilea conducător auto, de 38 de ani, din aceeași localitate.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Conducător auto rănit grav în urma unui accident rutier

La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 1.00, polițiștii Biroului Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în afara localității Dorolț soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

În fapt, un bărbat, de 53 de ani, din județul Hunedoara, fiind la volanul unei autoutilitare care tracta o semiremorcă, pe fondul neacordării priorității de trecere unui autoturism, a intrat în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea gravă a unui bărbat, de 48 de ani, din municipiul Satu Mare, care se afla la volanul autoturismului acroșat.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente