Acasă Locale Stiri Satu Mare Pompierii au avut mult de lucru de sărbători

Pompierii au avut mult de lucru de sărbători

În perioada 06 – 09.04 a.c., echipajele de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare au intervenit pentru lichidarea a patru incendii produse la case de locuit și anexe gospodărești, iar echipajele medicale care încadrează ambulanțele SMURD au intervenit pentru acordarea de îngrijiri medicale și transportul la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare în 57 de cazuri.

Șopron distrus și tone de fân și cereale arse

În data de 07.04 a.c., pompierii din cadrul Punctului de Lucru Turț au intervenit pentru limitarea și stingerea unui incendiu de amploare produs la o anexă gospodărescă situată pe raza localității Valea Seacă. Evenimentul a fost anunțat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 10:31.

La fața locului s-au deplasat șase subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Tarna Mare.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga anexă. Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată (1 oră și 40 de minute), deoarece în interior erau depozitate cantități mari de fân și cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit a proprietarului, la casa de locuit a vecinului acestuia, aflată la mică distanță, respectiv să salveze un cal.

În urma evenimentului au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de 80m2, aproximativ 5 tone de fân, 1 tonă de cereale, alte materiale combustibile depozitate în interior și s-au degradat aproximativ 2 m³ de lemne și pereții construcției.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de fumatul în loc nepermis sau neprotejat corespunzător.

Două case în pericol să ardă din cauza coșurilor de fum necurățate

În data de 06.04 a.c pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din localitatea Negrești Oaș.

Incendiul, anunțat la ora 14:50, a fost stins cu operativitate de către pompierii negreșteni, care s-au deplasat la adresa menționată cu o autospecială de lucru cu apă și spumă. Intervenția promptă a acestora a contribuit la limitarea posibilelor pagube, astfel că flăcările au cuprins doar o mică parte din acoperișul imobilului.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit ca și cauză probabilă a producerii incendiului, coșul de fum necurățat, primul material care a ars fiind funinginea din interiorul hornului.

- Advertisment -

Cele mai populare

Eşalonări pe 12 luni la plata taxelor în contextul pandemiei

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență (COVID-19) vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă...

Juventus a învins la limită pe teren propriu

Formația italiana Juventus a primit vizita maghiarilor de la Ferencvaros marți seară într-o partidă care a contat pentru...

Liverpool neputincioasă în meciul cu Atalanta

Miercuri seara Liverpool a primit vizita celor de la Atalanta în etapa cu numărul 4 din grupele Ligii...

Credinţă, Dreptate ,Unitate dar mai ales Demnitate!

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GUVERNUL ROMÂNIEI Către,Guvernul României,Domnule Prim-Ministru, Incidentul petrecut la Constanța în dimineața zilei de...

Comentarii recente