Acasă Locale Stiri Satu Mare Poliția Locală Carei,calul și caprele. Urmează ouăle ?

Poliția Locală Carei,calul și caprele. Urmează ouăle ?

După descinderile din aprilie ale Politiei Locale  din subordinea Primăriei Carei  in satul Ianculești,cu 2 echipaje motorizate pentru a constata dacă  priponirea  unui cal  este greșită sau nu, a venit si rândul caprelor din gospodăriile oamenilor de a fi numărate de către un echipaj al aceleiași Poliții Locale Carei,aflate tot în subordinea directă a primăriei Carei.

Cei care au avut curajul de a participa la aniversarea celor 150 de ani de la nașterea marelui om de stat Ionel Brătianu , și-au asumat implicit și consecințele.  Dacă nu sunteți un cititor careian ,în mod firesc vă veți pune întrebarea,ce legătura are Ionel Brătianu cu caii și caprele  vizate de Politia Locală din Carei ?

Careienii stiu de ce,existând antecedente în acest sens . In urma tăierilor masive de copaci din ultimii ani,atât din parcul dendrologic cât si din oras,câțiva careieni iubitori ai naturii au iesit in stradă la un protesc pașnic,ad-hoc.

Urmarea? Fiecare dintre curajosi a fost atent monitorizat de camerele de supraveghere ,atunci funcționale si  atent monitorizate de Politia Locală si a fost chemat să dea explicații șefului său direct de la locul său de muncă,chiar dacă nu au fost în timpul serviciului. Cei din mediul privat  au fost   “curtați” si  abordati  prin învăluire pentru  operatiunea de spălare pe creier atât de îndrăgită de ocupantul temporar al celui de-al doilea fotoliu din oraș.

Cunoscând toate aceste aspecte din viața de careian,cei care au decis să se alăture grupului participant la aniversarea lui Ion IC Brătianu au știut la ce se expun.

Cum în zona respectivă nu sunt camere de supraveghere  active,imaginile din Buletin de Carei au fost folosite la potential maxim și astfel au început primele descinderi pe la casele oamenilor.

Motivând o anume sesizare din partea unor vecini,un echipaj al politiei Locale Carei a bătut la poarta unui gospodar din zona 3 ,dorind chipurile să îi numere caprele din bătătură  pe motiv că mirosul a ajuns până pe strada Căplenilor ,peste drum de numărul 10.

Curios este faptul că la adresa de pe strada Căplenilor a Politiei Locale nu a ajuns și mirosul din parcul ,pardon,grădina Castelului,unde se cresc cai fără  autorizatie  ,stiut fiind că parcul se află în zona 0 a orașului.

Cu alte cuvinte ,Politia Locală a  primit autorizație  numai pentru numărarea caprelor din oraș,nu și a cabalinelor.

Atenție dragi careieni, urmează galinaceele și evident…ouăle.

Daniela Ciută

2 COMENTARII

  1. la politia locala carei seful a fost numit fara concurs.
    Concursul la care au participat persoane cu academia de politie a fost anulat pentru ca ecsedi nu a reusit sa scrie 2 randuri si apoi a fost numit interimar pana si-a terminat studiile. acum are studii dar nu stie nic sa scrie si pune agentii sa urmareasca oamenii vizati de ce i doi primariiti.
    politia locala atrimis 2 masini pana la ianculesti pentru ca un cal nu era bine priponit pe pasune dar intoarce capul cand amicii primarilor lipesc afise impotriva adversarilor sau cand placa lui avram iancu este distrusa.
    desi au camede de filamt pe strada tireamului, nu au dapt probele la politia mare ca sa se vada cum vine grupul de tineri dinspre tiream cu steaguri secuisti si pe care locuitorii din zona i-au vazut. Ecsedi cere de la angajati produse ca sa le tina posturile,pana si grau ia de la ei iar masinile politiei fac si cumparaturi pentru ceva doamne din primerie.
    inca nimeni nu a fost prins ca infractor de cand politia locala monitorizeaza camerele. la familia cu caprele a pus pe un vecin de la sri sa faca sesizare ca sa poata merge in control desi vasile nu are buletin pe carei ci pe tasnad!

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

1 Octombrie-Acoperământul Maicii Domnului

Pe 1 octombrie Biserica lui Hristos cea dreptmăritoare sărbătoreşte Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare mare pentru Biserica lui Hristos şi pentru tot creştinul.

Reintroducerea restricțiilor de luni

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri că luni se va decide în Comitetul Național de Situații de Urgență reintroducerea restricțiilor pentru țările...

Deținuți evadați în Maramureș

Doi tineri de 21 de ani, din Ucraina, au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Reținere și Arestare...

Manipulare orchestrată de PSD.Tudorache cere anularea scrutinului.

Clotilde Armand care și-a proclamat victoria în alegerile pentru primăria Sectorului 1 a prezentat joi noi detalii legate de ”manipularea ordinară” pe...

Comentarii recente