Acasă Locale Stiri Satu Mare Politia ne informeaza !

Politia ne informeaza !

Infracțiuni de lovire

La data de 16 martie 2015 , ora 19.42, polițiștii de ordine publică din Ardud, au fost sesizați despre faptul că pe raza localității Baba Novac o persoană ar fi fost agresată. Din verificările efectuate la fața locului s- stabilit faptul că pe fondul unor neînțelegeri, un bărbat în vârstă de 76 ani, i-ar fi aplicat unui octogenar mai multe lovituri cu un obiect contondent, la nivelul corpului și a capului.
Victima a fost transportată la Spitalul Județean Satu Mare în vederea acordării îngrijirilor medicale, unde în urma investigațiilor medicale efectuate a fost diagnosticat cu plagă contuză parietală și plagă pavilion ureche stângă, fără leziuni osoase.
Și polițiștii din Carei au intervenit în data de 17 martie a.c., ora 02.15 la un caz de lovire. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că în incinta unui local situat pe raza localității Carei, între 2 tineri a intervenit o stare conflictuală în timpul căreia David V., de 21 de ani, i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnul numitului Cristian C., în vârstă de 27 ani. Incidentul s-ar fi produs pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi.
În ambele situații au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii lovire sau alte violențe.

A condus deși consumase băuturi alcoolice

Ieri, în jurul orei 21.00, polițiștii rutieri careieni au depistat în trafic autoturismul marca Opel la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. Dumitru T., în vârstă de 50 de ani, a condus autoturismul pe raza localității Carei. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care aindicat o concentrație de

0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Infracțiune de amenințare

La data de 16 martie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au fost sesizați de către Arpad M., despre faptul că în noaptea de 13/14 martie 2015, fiul său în vârstă de 16 ani în timp ce se afla în zona Piața Titulescu ar fi fost acostat de către o personă necunoscută, care a coborât dintr-un autoturism, avea fața acoperită cu o eșarfă și ținea în mâini un obiect ce părea a fi o armă. Tânărul în vârstă de 16 ani nu a suferit vătămări corporale.
Oamenii legii au demarat imediat activitățile de identificare și depistare a persoanelor implicate în acest caz. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că persoana care l-ar fi acostat pe minorul în vârstă de 16 ani, este un băiat în vârstă de 15 ani, care la momentul producerii incidentului era însoțit de alți doi tineri de 17 și respectiv 19 ani, toți trei din municipiul Satu Mare.
Arma care a fost folosită , a fost ridicată,aceasta fiind predată de către minorul în vârstă de 17, în posesia căruia a fost găsită, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o armă din plastic, de tip airsoft, cu bile din plastic. Aceasta nu face parte din categoria armelor care sunt supuse autorizării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare.

Doi bărbați au sustras arbori

Luni după-amiază polițiștii din Livada 2 persoane, de 23 și respectiv 43 de ani care ar fi tăiat din locul numit “Dimoșag”,zonă cu pădure care aparținea Ocolului Silvic Livada, cantitatea de 7 bucăți arbori nemarcați. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2500 lei. Materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților părții vătămate.
În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național , faptă prevăzută de articolul 108 alin 1, din Legea 46/2008, respectiv Codul Silvic.

În cadrul acțiunilor desfășurate luni pe raza municipiului și a județului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier și pentru prevenirea
evenimentelor rutiere au fost reținute 13 permise de conducere, pentru următoarele abateri : neacordarea priorității de trecere pietonilor(8), nerespectarea regimului legal de viteză și nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depășire. De asemenea au fost aplicate 224 contravenții în valoare 25200 lei.

- Advertisment -

Cele mai populare

A fost reactualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Joi, 29 iulie a.c., a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, toți...

Ziua Imnului Național marcată la Satu Mare

Anual, la data de 29 iulie, este celebrată Ziua Imnului Național. În acest context, în municipiul Satu...

Jumătate de tonă de cocaină a ajuns din greșeală într-un depozit de fructe din Ilfov

În loc de banane, la un depozit de fructe din Ilfov au ajuns 503 kilograme de cocaină aproape...

CFR Cluj s-a calificat în turul 3 al Ligii Campionilor

Formația campioană a României, CFR Cluj, a primit miercuri vizita celor de la Lincoln Red Imps în returul...

Comentarii recente