29.8 C
New York City
miercuri, august 10, 2022
AcasăsusPoliția ne informează !

Poliția ne informează !

CONDUCERE CU PERMIS SUSPENDAT

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Carei- Biroul Rutier l-au depistat în dimineața zilei de 13.03.2014 în trafic pe numitul B. Andrei, de 26 de ani, din Lucăceni, conducând un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat.

Cercetările în cauză continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, faptă prevăzută de art. 335 alin. 2 din noul Cod Penal.

ACȚIUNE DE PREVENIRE A ABUZURILOR SEXUALE ASUPRA MINORILOR LA ȘCOLILE VETIȘ ȘI OAR

În cadrul proiectului Mijloace de informare și prevenire a abuzurilor sexuale asupra minorilor și a pedofiliei au fost organizate în data de 13 martie activități preventive la Școlile Gimnaziale din Vetiș și Oar.

Elevii au asistat la prezentări pe această temă susținute de inițiatoarele proiectului Andreea Demeter și Edita Enciu, agent Doroș Ionuț din cadrul Postului de Poliție Vetiș, căpitan Lucuț Camelia reprezentanta Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, doamnele Bonea Mihaela și Silaghi Mihaela din partea DGASPC.

Copiii au aflat cu această ocazie răsunsul la o serie de întrebări cum sunt: Cine sunt considerați a fi minorii? Ce sunt abuzurile sexuale? Care sunt minorii expuși riscurilor de a fi abuzați? Ce trebuie să facă copiii dacă au suferit un abuz sexual ori cunosc persoane aflate în această situație?

În cadrul întâlnirii au fost prezentate și spoturile campaniei, copiii și cadrele didactice fiind invitați, totodată, să viziteze pagina oficială de Facebook  Stop Pedofiliei în Satu Mare, unde pot afla mai multe informații despre acest subiect, dar pot adresa și întrebări echipei de campanie, formată din inițiatoarele de proiect, dar și din reprezentanți ai unor instituții publice.

La acțiunile desfășurate în cele două unități de învățământ au participat 243 de elevi și 17 cadre didactice.

INFRACȚIUNE LA REGIMUL ARMELOR

În urma activităților de verificare desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Toxice a fost identificat numitul M. Ioan de 63 de ani din Certeze, deținător de armă neletală având permisul de armă expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de către M. Ioan a infracțiunii de nedepunere a armei și muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea termenului de valabilitate al permisului de armă. Pistolul cu proiectile de cauciuc deținut de cel în cauză a fost ridicat în vederea confiscării, conform prevederilor legale

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente