luni, martie 20, 2023
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția ne informează !

Poliția ne informează !

politia satu mare

Sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii structurilor județene sătmărene de ordine publică au efectuat o serie de acțiuni, atât pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici cât și pentru  îmbunătățirea modului de executare a serviciului și sporirea vigilenței personalului de pază și protecție.

Acțiunile de control au avut ca obiectiv informarea factorilor responsabili din cadrul societăților comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerințelor minimale de securitate și identificarea obiectivelor ce operează cu valori și prezintă vulnerabilități generatoare de riscuri la securitatea fizică.
În urma activităților desfășurate în acest an, au fost controlate 518 obiective,(unitati de invatamant, primarii, cabinete medicale, muzee și lăcașe de cult care dețin obiecte din patrimoniul național) ocazie cu care au fost aplicate un număr de 22 sancțiuni datorate unor disfuncționalități la sistemele de protecție mecano-fizică și sistemele tehnice de pază și alarmare adoptate de unitățile controlate, în valoare totală de 17.100 lei.
De asemenea au fost controlate un nr. de 112 săli si incinte de exploatare a jocurilor de noroc si 29 de casierii furnizori de utilități, fiind aplicate un nr. de 63 amenzi unităților si 1 sancțiune aplicată prestatorilor serviciilor de securitate in valoare totală de 53.300 lei.
Controalele au fost axate pentru identificarea vulnerabilităților obiectivelor controlate, existența certificatelor de conformitate pentru spațiile de depozitare a valorilor monetare ( seifuri, case de bani, etc.) precum și transportul valorilor monetare în condiții de siguranță.
Pentru verificarea modului de executare a serviciilor de pază de către personalul societăților specializate, au fost controlate puncte de lucru și obiective ale acestora dar și societăți licențiate în sisteme tehnice de alarmare împotriva efracției.

Concluzii

Conform celor constatate în teren, rezultă că un număr ridicat de unități nu respectă în continuare cerințele minimale de securitate, sau nu au adoptat nici o formă de pază, controalele fiind axate pe acest palier, verificându-se existența pazei umane, a sistemelor de alarmare împotriva efracției, a sistemelor de supraveghere video și a protecției mecano-fizice.
O mare parte dintre lăcașurile de cult și unitățile de învățământ din mediul rural nu au implementat cerințele minimale, astfel că, se impune determinarea factorilor responsabili de a se conforma dispozițiilor legale incidente.
Ca urmare a deficiențelor constatate, pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate, polițiștii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficiențelor constatate, urmând ca obiectivele să fie recontrolate la sfârșitul perioadei acordate pentru determinarea conducătorilor de unități de respectare a cadrului legal.
Poliția Română, prin structurile specializate, va continua acțiunile care vizează legalitatea funcționării societăților specializate de pază și evaluarea eficienței serviciilor prestate de acestea.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente