vineri, mai 24, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePoliția ne informează !

Poliția ne informează !

Părăsirea locului accidentului constituie infracțiune

Un conducător auto a accidentat o femeie care circula pe bicicletă și a părăsit locul faptei. A fost identificat ulterior de polițiști.

Ieri, 21 iunie a.c., în jurul orei 14.30, Poliția Municipiului Carei a fost sesizată de o femeie de 73 de ani din Lucăceni, despre faptul că a fost victima unui accident rutier, respectiv că a fost acroșată de o autoutilitară în timp ce se deplasa cu bicicleta pe strada principală din localitate, suferind leziuni.
Imediat după sesizare, polițiștii rutieri din Carei au demarat activități specifice de verificare, astfel că în cursul aceleiași zile au identificat un conducător auto de 46 de ani din Satu Mare, care, în timpul efectuării manevrei de depășire, ar fi acroșat bicicleta condusă de victimă, după care a părăsit locul accidentului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind negativ, totodată au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.
Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului

Eveniment rutier cu trei victime, la Odoreu

La data de 21.06.2017, ora 10:50, o conducătoare auto de 34 ani din localitatea Medieșu Aurit, conducând un autoturism pe strada Republicii din comuna Odoreu, la intersecția cu strada Solidarității a efectuat o manevră neregulamentară de depășire, intrând in coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 46 de ani din Satu Mare, care efectua un viraj la stânga spre strada secundară.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a celor doi conducători auto, dar și a unei femei de 52 ani, pasageră în autoturismul care a provocat incidentul.
Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, cercetările urmând să continue pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Tânăr din Vama, cercetat de polițiști pentru tăiere ilegală și furt de arbori

Ocolul Silvic Negrești Oaș a sesizat poliția despre faptul că persoane necunoscute ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori nemarcați în regim silvic din cantonul 10 Vama.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii din comuna Vama au identificat un tânăr de 19 ani din localitate, pe care îl bănuiesc de comiterea faptei. În sarcina acestuia s-a reținut faptul că în noaptea de 17/18.06.2017 ar fi tăiat și sustras fără drept mai mulți arbori nemarcați, de esență fag si carpen de diferite dimensiuni, cauzând ocolului silvic un prejudiciu de aproximativ 1 000 lei.
În prezent tânărul este cercetat penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

Dată fiind situația de apariție în ultima perioadă a noi cazuri de victime ale înșelăciunilor produse prin metoda „ghicitul”, polițiștii atrag atenția asupra riscului de victimizare prin această metodă.
Pentru conștientizarea acestei metode, exemplificăm un caz recent, produs pe bulevardul Independenței din municipiul Satu Mare:
O tânără de 18 ani, din comuna Culciu, a reclamat în ziua de 21.06 a.c., în jurul orei 17.00 faptul că a fost victima unei înșelăciuni.
Acesta a relatat polițiștilor că o femeie necunoscută a abordat-o în timp ce se afla pe bulevardul Independenței din Satu Mare și s-a oferit să-i ghicească viitorul. Ca mod de operare, în astfel de situații, escrocii solicită sume de bani sau bijuterii, după care dispar cu bunurile.
În acest caz, victima a rămas fără un telefon mobil și de suma de 500 lei.

Pentru reducerea riscului de a deveni victimele unor astfel de înșelăciuni, recomandăm respectarea următoarelor măsuri preventive:
– Spuneți nu oricăror practici de ghicire a viitorului și nu puneți de bunăvoie la dispoziția unor persoane necunoscute bunurile de valoare ale dumneavoastră! Nu s-au întâlnit minuni făcute de escroci!

-Adoptați măsuri minime de autoprotecție și manifestați atenție și precauție față de persoanele străine care vă abordează;

-Deși infracțiunile de înșelăciune săvârșite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoașterii de către populație a cauzelor, condițiilor și împrejurărilor care au generat și favorizat săvârșirea acestora, în aceste cazuri autorii se dovedesc a fi deosebit de inventivi, reușind să găsească metode de a câștiga încrederea victimelor, lucru esențial în reușita acestora.
Dacă ați fost victima infracțiunii de înșelăciune, apelați numărul de urgență 112, imediat după constatarea situației în care vă aflați și furnizați polițiștilor toate datele care ar putea conduce la identificarea escrocilor și recuperarea pagubei suferite!

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente