vineri, aprilie 12, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MareSocietăți comerciale salvate de flăcări de pompierii sătmăreni

Societăți comerciale salvate de flăcări de pompierii sătmăreni

În cursul zilei de ieri, pompierii din cadrul I.S.U. ,,SOMEȘ” Satu Mare au intervenit pentru limitarea și stingerea a două incendii produse în cadrul unor societăți comerciale și unul de vegetație uscată.
Urgențele au fost anunțate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, fiind semnalate în localitatățile Poiana Codrului și Satu Mare.
1. Salvatorii Detașamentului de Pompieri Satu Mare, în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul S.V.S.U. Crucișor și S.V.S.U. Bârsău, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la sediul unei brutării situată pe raza localității Poiana Codrului, evenimentul fiind anunțat la ora 14:49.
La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau la acoperișul societății comerciale, existând pericolul propagării acestora la întreaga clădire.
Incendiul a fost stins în limitele găsite, nefiind înregistrate victime.
În urma evenimentului au ars elementele de lemn și ondulină bituminoasă din structura acoperișului, pe o suprafață aproximativă de 450 m2.
Cauza probabilă a incendiului: aprinderea cartonului asfaltat din componența acoperișului în urma căderii de jar sau scântei din hornul pentru evacuarea fumului.

2. În jurul orei 21:25, alt apel de urgență anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată. La sosirea forțelor de intervenție profesioniste la adresa indicată, s-a constatat faptul că ardea vegetația uscată / gardul viu al unui teren intravilan din municipiul Satu Mare. Două echipaje de pompieri au intervenit în cel mai scurt timp, reușind să oprească extinderea focului la proprietățile învecinate.
Au ars aproximativ 20 m2 de vegetație uscată.

3. În aceeași seară, în jurul orei 23:17, pompierii Detașamentului de Pompieri Satu Mare au fost anunțați despre izbucnirea unui incendiu la un utilaj de uscare cereale, aflat în proprietatea unei societăți comerciale din localitatea Satu Mare.
Două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat imediat la sediul societății afectate de incendiu. La sosirea forțelor de intervenție, focul se manifesta în interiorul uscătorului de cereale, existând pericolul extinderii acestora la întreaga societate, respectiv la celelalte societăți comerciale aflate în imediata apropiere.
Anunțarea din timp a urgenței și intervenția promptă a pompierilor a făcut posibilă atât oprirea propagării incendiului, cât și stingerea acestuia.
Cauza probabilă a producerii incendiului a fost aprinderea reziduurilor de materie primă din interiorul uscătorului în urma unei defecțiuni în timpul exploatării.
Au ars reziduurile de germeni de porumb din interiorul uscătorului.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente