Referendul la Călinești Oaș. Cetățenii comunei sunt în beznă, fără iluminat public

Publicat la data de9 iulie 2015 » 1625 Views» De: JSM - redactia » Politica, Stiri Satu Mare

Dinu-Birtoc-500x375Printr-un comunicat de presă remis azi, 9 iulie, redacției noastre, viceprimarul comunei Călinești-Oaș, Dinu Birtoc, a transmis problemele cu care se confruntă localitatea. În continuare vă prezentăm integral conținutul comunicatului de presă:

„În data de 07.07.2015 s-au împlinit trei luni de când angajații primăriei Călinești Oaș nu și-au primit salariile. Cetățenii comunei sunt în beznă, fără iluminat public.

Începând cu data de 01.08.2015, firma de salubrizare ne-a informat că nu ne va ridica gunoiul din cauza neachitării facturilor restante pe lunile februarie, martie, aprilie, mai, iunie, iulie.

Sistemul de alimentare cu apă a comunei,va fi sistat. Acest lucru se datorează faptului că primăria nu și-a achitat facturile de energie electrică către furnizorul de energie. Acest fapt, pe lângă sistarea alimentării cu apă, va genera și sistarea alimentării cu energie electrică a obiectivelor gestionate de primărie.

Reamintesc cititorilor, situația în care se găsește comuna astăzi, se datorează unei declarații date pe propria răspundere de către primarul comunei Călinești Oaș, în anul 2008, la proiectul European, măsura 322, „Alimentare cu apă, canalizare, asfaltare, drumuri și înființare grădiniță cu program normal în comuna Călinești Oaș, județul Satu Mare”. Din declarația pe propria răspundere a primarului, Direcția Control și Antifraudă, a constatat următoarele incompatibilități: neadevărată, nu corespunde realității, falsă, mincinoasă, documente incomplete, expirate, inexact. Pentru aceste fapte conform legii penale aceste infracțiuni sunt pedepsite cu închisoarea, dar pentru acestea cineva trebuie să ia o poziție fermă și corectă.

În calitate de viceprimar, al acestei comune, fac un apel la toate instituțiile abilitate ale statului român, să intervină asupra cazului de la Călinești Oaș.

Suma de 2,5 milioane de euro pentru care comuna Călinești Oaș este azi executată silit, nu poate fi recuperată din bugetul comunei, iar contractarea unui împrumut de 11.000.000 lei, așa cum susține primarul comunei este o povară aruncată pe spinarea cetățenilor pe termen foarte lung. Pentru acest împrumut vor fi consultați cetățenii comunei prin Referendum, la data de 09.08.2015, conform H.C.L nr. 21/ 22 iunie 2015.

Întrebarea adresată pe buletinul de vot va fi următoarea: Sunteți de acord să se contracteze un împrumut în suma de 11.000.000

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.