miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocaleDSP și DSVSA Satu Mare au suspendat temporar activitatea restaurantului "Romantic"

DSP și DSVSA Satu Mare au suspendat temporar activitatea restaurantului „Romantic”

0Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare au suspendat temporar activitatea restaurantului unde s-a produs cazul de toxiinfecție alimentară colectivă În Secția de Boli Infecțioase au mai rămas internați 9 copii.

În data de 13 iunie, la ora 22.20, prin serviciul unic de urgență 112 s-a solicitat deplasarea unui echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță la restaurantul „Romantic” din municipiul Satu Mare unde mai mulți elevi de clasa VIII-a de la Școala generală „Avram Iancu”, care serbau banchetul de absolvire, acuzau dureri abdominale, prezentând simptomele unei posibile toxiinfecții alimentare. Cei aproximativ 100 de participanți la acel eveniment, 67 de copii și 26 profesori, plus trei persoane care asigurau servicii de sonorizare și filmare, au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare pentru investigații și acordarea îngrijirilor medicale. După finalizarea investigațiilor un număr de 55 de persoane au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară și li s-a administrat o medicație corespunzătoare pentru rehidratare și ameliorarea semnelor de boală.

Potrivit ultimelor date furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, în prezent au mai rămas internați în Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean un număr de 9 copii, starea lor generală fiind relativ bună. După anunțarea evenimentului, specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare s-au deplasat de urgență la unitatea de alimentație publică care a găzduit banchetul pentru prelevarea de probe și efectuarea anchetei epidemiologice. În cursul zilei de 14 iunie, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au decis sancționarea contravențională și suspendarea temporară a activității restaurantului unde s-a produs cazul de toxiinfecție alimentară colectivă până la identificarea cauzelor care au generat îmbolnăvirile. Inspectoratul Județean de Poliție, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, efectuează verificări cercetări sub aspectul săvârșirii de către autori necunoscuți a infracțiunii de falsificare de produse alimentare.

Fiind informat despre acest grav incident, prefectul Eugeniu Avram, care se află la curs la București, a dispus în mod imperativ instituțiilor abilitate să efectueze de urgență verificări și să înainteze cât mai rapid rapoarte privind cauzele producerii acestui eveniment și măsurile luate pentru a preveni repetarea unor asemenea evenimente nedorite la nivelul județului și sancționarea celor care vor fi găsiți vinovați.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente