marți, mai 28, 2024
AcasăLocalePolițiștii sătmăreni au depistat suspecți de mai multe furturi

Polițiștii sătmăreni au depistat suspecți de mai multe furturi

article_344018_1Sesizați cu privire la comiterea unor infracțiuni de furt din locuințe ori societăți, polițiștii sătmăreni au demarat investigațiile, reușind să identifice principalii suspecți și să recupereze o parte din bunurile sustrase.

Un caz deosebit, ce a necesitat o anchetă laborioasă, și chiar supunerea suspectului la un test poligraf, a fost instrumentat de polițiștii Secției 8 Gherța Mică Poliție Rurală. Totul a debutat în vara anului trecut, când dintr-un cabinet medical din localitatea Tarna Mare a fost sustras pe timp de noapte un laptop, medicul sesizând Poliția, preocupat nu numai de sustragerea bunului, cât mai ales de pierderea informațiilor importante și a bazelor de date conținute.

La cercetarea la fața locului, polițiștii Secției 8 au constatat că nu există nicio urmă de forțare, de pătrundere prin efracție, singura ipoteză viabilă fiind aceea că în incintă s-a pătruns prin folosirea unor chei potrivite. Suspiciunea polițiștilor s-a confirmat, în urma anchetei rezultând că un localnic din Tarna Mare, Viorel P., de 32 de ani, cunoscându-l pe unul dintre angajații cabinetului,   a pătruns fără drept în locuința sa, în timp ce bărbatul dormea, și i-a sustras cheile, plănuind să fure bunuri pentru a face rost de bani. A intrat apoi în cabinet și a furat laptopul, apreciind că acesta ar fi bunul pe care l-ar putea valorifica cel mai ușor. Deși polițiștii, restrângând cercul de suspecți, au ajuns la bărbatul de 32 de ani, acesta continua să nege comiterea faptei, astfel încât pentru a demonstra comportamentul său disimulat s-a efectuat și o testare poligraf de către ofițerii specializați în această tehnică, din cadrul I.P.J. Maramureș.

Testul poligraf s-a dovedit și de această dată o metodă eficientă de depistare a infractorilor, persoana suspectată de polițiști ajungând să se destăinuie. A fost recuperat astfel și bunul sustras, care a reintrat în posesia proprietarului de drept. Viorel P. este cercetat acum pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, dar și a infracțiunii de violare de domiciliu, având în vedere că, pentru a dobândi cheile, suspectul a pătruns fără drept într-o locuință.

Un alt sătmărean, Adalbert T., de 44 de ani, a fost surprins de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale în timp ce oferea spre vânzare diferite materiale de construcții și un aparat de sudură. În urma cercetărilor efectuate polițiștii au stabilit că aceste bunuri au fost sustrase din incinta unui cimitir de pe Strada Drumul Careiului, prejudiciul cauzat fiind de 1.000 de lei. Pe numele suspectului s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, polițiștii verificând dacă bărbatul a mai comis și alte infracțiuni.

Și polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală au depistat principalii suspecți în cazul unui furt dintr-un imobil nelocuit, din satul Lucăceni. Alexandru B., de 37 de ani și Vincze S., de 40 de ani, ambii din Berveni, au pătruns în podul casei și au sustras produse alimentare în valoare de 1.200 lei. Polițiștii au reușit recuperarea unora dintre bunurile furate și au întocmit pe numele suspecților dosare penale.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente