marți, februarie 27, 2024
AcasăLocaleGuvernul sesizează DNA pentru achiziția de soft educațional de către foștii miniștri...

Guvernul sesizează DNA pentru achiziția de soft educațional de către foștii miniștri Funeriu și Vreme

299094-funeriu-vremeGuvernul va sesiza DNA pentru posibile fapte de natură penală ale foștilor miniștri Daniel Funeriu și Valerian Vreme, care ar fi promovat o notă privind achiziția de soft educațional, în baza căreia ar fi efectuat plăți de aproape 8 milioane euro fără temei, cu 5 milioane peste prețul real.

Concluzia rezultă dintr-un raport întocmit de Corpul de Control al primului-ministru în urma verificărilor efectuate la Ministerul pentru Societatea Informațională și la Ministerul Educației în legatură cu închirierea de licențe educaționale. Acțiunea de control a vizat perioada 2009-2012.

În document se arată totodată că împuternicirea acordată Ministerului pentru Societatea Informațională pentru efectuarea achziției a fost extinsă în mod ilegal printr-o notă semnată de fostul ministru de resort Valerian Vreme și de fostul ministru al Educației Daniel Funeriu și aproată de premierul de la acea dată, Emil Boc. Prin nota aprobată de Boc s-au consemnat împrejurări necorespunzătoare adevărului și s-a creat aparența de legalitate a contractului de achiziționare, acuză inspectorii guvernamentali.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente