Acasă sus Polițiștii și Adrian Ștef au împărțit veste reflectorizante bicicliștilor

Polițiștii și Adrian Ștef au împărțit veste reflectorizante bicicliștilor

În scopul menținerii trendului actual de reducere a numărului de victime ale accidentelor de circulație, din categoria pietonilor și bicliștilor, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare s-a demarat o campanie de prevenire și conștientizare a acestor categorii de participanți la trafic cu privire la necesitatea și obligativitatea purtării vestei reflectorizante.

Astfel, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și a Autorității Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare au fost achiziționate 1.000 de veste reflectorizante care vor fi distribuite bicicliștilor, mopediștilor și căruțașilor, atât din mediul urban cât și rural prin intermediul lucrătorilor de poliție.  La prima acțiune desfășurată azi, 17 aprilie, în zona Pieței de vechituri, alături de polițiștii rutieri în municipiul Satu Mare a participat Președintele

Consiliului Județean Satu Mare, domnul Ștef Adrian și adjunctul șefului inspectoratului pe linie de ordine publică, comisar șef de poliție Vlad Florentin.

Participanții la trafic vizați au fost cei neechipați corespunzător, ocazia cu care au fost fost sancționați cu un avertisment, primind în acelați timp și o  vestă reflectorizantă pentru a fi vizibili pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În următoarele două săptămâni, la nivelul întregului județ se vor organiza astfel de acțiuni pentru a-i conștientiza pe oameni cu privire la importanța vestei reflectorizante care are rolul de a le salva viața.

Până în prezent, în cursul anului 2014, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare s-au  înregistrat 46 (-12) accidente rutiere, soldate cu 7 morți (fără diferențe față de anul trecut), 23 (-10) răniți grav și 22 (-7) răniți ușor. În funcție de categoriile de participanți implicați în evenimente rutiere, se înregistrează scăderi ale celor în care au fost implicați biciliști : 1(-1), soldat cu 1 (-1) rănit grav, precum și a evenimentelor rutiere cu pietoni : 5 (-3), soldate cu 2 (+2) morți, 2 (-2) răniți grav și 1 (-3) răniți ușor.

2 COMENTARII

Comments are closed.

- Advertisment -

Cele mai populare

Cazinoul din Constanța monument Art Nouveau

Cazinoul din Constanța, un monument Art Nouveau și un simbol al orașului, cu o istorie zbuciumată, primește o nouă viață.

Florin Iordache ar putea fi numit șef la Consiliul Legislativ.

Controversatul deputat PSD și fostul ministru al Justiției - Florin Iordache ar putea candida pentru postul de șef al Consiliului Legislativ. Parlamentul...

Donald Trump:Ne-am săturat de Coronavirus

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat pe doctorul Anthony Fauci, expertul principal în boli infecţioase al guvernului SUA, în timpul unei convorbiri...

București intra în scenariul Roșu

Bucureștiul este vizat începând de astăzi de restricții pe care autoritățile le-au decis luni, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor cu...

Comentarii recente