sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocaleInternationalePolonia a interzis organismele modificate genetic

Polonia a interzis organismele modificate genetic

poloniaPolonia a devenit a opta tara europeana care a interzis cultivarea organismelor modificate genetic aprobate de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, guvernul de la Varsovia profitand de o clauza ce permite statelor sa respinga totusi cultivarea OMG.

Decizia a determinat un val de reactii pozitive, indeosebi in randul organizatiilor care se opun acestor culturi. Cu toate acestea, Green Peace Polonia a anuntat ca „ramane vigilenta”, ca nu cumva Comisia Europeana sa incerce sa anuleze interdictia.

Statele europene pot interzice cultivarea de OMG daca pot oferi dovezi ca acestea sunt daunatoare. Ministerul Agriculturii din Polonia a folosit ca argument posibilitatea ca plantele modificate genetic sa afecteze polenizarea plantelor naturale, precum si riscul ca polenul de la hibridul de porumb MON810, aprobat spre cultivare in Europa, sa se regaseasca in miere.

Celelalte sapte tari europene care au interzis cultivarea OMG sunt Austria, Franta, Germania, Ungaria, Luxemburg, Grecia si Ungaria.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente