Acasă Locale Internationale Polonia a interzis organismele modificate genetic

Polonia a interzis organismele modificate genetic

poloniaPolonia a devenit a opta tara europeana care a interzis cultivarea organismelor modificate genetic aprobate de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara, guvernul de la Varsovia profitand de o clauza ce permite statelor sa respinga totusi cultivarea OMG.

Decizia a determinat un val de reactii pozitive, indeosebi in randul organizatiilor care se opun acestor culturi. Cu toate acestea, Green Peace Polonia a anuntat ca „ramane vigilenta”, ca nu cumva Comisia Europeana sa incerce sa anuleze interdictia.

Statele europene pot interzice cultivarea de OMG daca pot oferi dovezi ca acestea sunt daunatoare. Ministerul Agriculturii din Polonia a folosit ca argument posibilitatea ca plantele modificate genetic sa afecteze polenizarea plantelor naturale, precum si riscul ca polenul de la hibridul de porumb MON810, aprobat spre cultivare in Europa, sa se regaseasca in miere.

Celelalte sapte tari europene care au interzis cultivarea OMG sunt Austria, Franta, Germania, Ungaria, Luxemburg, Grecia si Ungaria.

- Advertisment -

Cele mai populare

Primarul comunei Tarna Mare

Ce înseamnă să fii primar?  -E o mare onoare, dar și o mare responsabilitate, pentru că  oamenii din comuna...

Simona Halep a câștigat turneul de la Roma

Simona Halep și Karolina Pliskova au disputat al doilea meci direct dintr-o finală din circuitul WTA la Roma, luni, de la 15:30. Românca noastră a câștigat finala dupa 2...

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Comentarii recente