marți, mai 28, 2024
AcasăLocaleStiri Satu MarePompierii sătmăreni fac recrutări

Pompierii sătmăreni fac recrutări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a început acțiunea de promovare a înscrierilor în instituțiile de învățământ care formează personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Se poate spune că pompierii fac recrutări la Satu Mare.

Lumea serviciilor de urgență este una a camaraderiei și a provocărilor, în care competența, implicarea și viteza de reacție sunt repere fundamentale. De modul în care reacționezi la un apel de urgență depinde viața unui om sau a mai multora, agoniseala și bunurile acestora.

Pompieri, paramedici, pirotehniști, scafandri sau alte categorii de profesioniști, care asigură expertiza de specialitate sau sprijin administrativ alcătuiesc echipa serviciilor profesioniste pentru situații de urgență din România.

În perioada următoare, personal militar din cadrul Serviciului de resurse umane și al Compartimentului de informare și relații publice ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare organizează întâlniri cu elevii claselor a XII-a ai liceelor din județ. Elevii vor primi informații despre locurile scoase la concurs, condițiile de înscriere, probele și baremele de promovare a examenului.Totodată tinerilor li se vor prezenta aspecte specifice profesiei de pompier și avantajele pe care aceasta le conferă.

Pregătirea viitorilor salvatori în cadrul instituțiilor de învățământ militar se va realiza într-un interval cuprins între doi și patru ani, în funcție de forma de învățământ pentru care vor opta.

Detalii privind perioadele de înscriere, desfășurarea concursului de admitere, condițiile de înscriere, conținutul dosarului de recrutare, etapele și probele de concurs, tematica și bibliografia se pot obține de la Serviciul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare, telefon 0261.711212 int. 27103, 27007 și de pe site-urile:

www.isusatumare.ro, www.mai.gov.ro, www.igsu.ro , www.anmb.ro, www.armyacademy.ro, www.mta.ro, www.igsu.ro , www.ncoacademy.ro www.scoaladepompieri.ro.

Cererile tip de înscriere la sesiunea de admitere 2017 privind recrutarea candidaților pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior (ale MAI, MApN și SRI) se primesc de către structura de resurse umane până la data de 26 mai 2017, iar pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu“ Boldești, până la data de 21 iulie 2017.

 

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente