duminică, septembrie 24, 2023
AcasăsusPonta: Acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD

Ponta: Acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD, celelalte formațiuni politice componente ale USD, respectiv PC și UNPR, nefiind parte, el arătând că doar PSD va ceda funcții. Premierul a precizat, luni seară, că Dan Diaconescu nu va putea ocupa un post de ministru, funcție solicitată de către PPDD.

Președintele PSD a arătat că PPDD a solicitat un post de ministru, ceea ce nu a fost exclus de către PSD, discuția urmând să continue.

„Protocolul se semnează, dar se semnează cu partidul, iar președintele partidului este doamna Man. În materie de miniștri, și cu PNL, când erau la guvernare, PC, UNPR, UDMR  am spus că există două criterii: susținerea politică și capacitatea mea de a lucra cu ministrul respectiv. Uneori am mai lăsat de la mine, dar nu pot lăsa mereu. Diaconescu o să fie președinte, o să fie multe alte lucruri, nu poate sta ca ministru”, a spus Ponta la România TV, explicând astfel de ce Dan Diaconescu nu va putea ocupa un post de ministru.

Liderul PSD, premierul Ponta a susținut că motivul pentru care este avută în vedere încheierea unui acord de colaborare cu PPDD este acela că, la nivel local, aceasta este singura formațiune cu care se mai poate colabora după apropierea dintre PNL și PDL.

Anterior, președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că acordul de colaborare cu PPDD va fi semnat doar de PSD, celelalte formațiuni politice componente ale USD, respectiv PC și UNPR, nefiind parte, el arătând că doar PSD va ceda funcții.

Întrebat dacă există un consens cu celelate partide din USD privind încheierea unei alianțe cu PPDD, Ponta a răspuns: „Sigur că am vorbit și sigur că sunt informați și știu foarte bine”.

„Acordul se face însă între PSD și PPDD, pentru că e vorba de funcții ale noastre, ale celor de la PSD. PC și UNPR nu trebuie să cedeze nicio funcție și nici UDMR, nici vorbă. Deci celelalte trei partide își păstrează absolut toate funcțiile politice, așa cum le aveau și până acum. Dacă e ceva de cedat pentru PPDD, cedăm noi, de la PSD”, a spus Ponta.

El a arătat că negocierile dintre PSD și PPDD au fost suspendate în perioada sărbătorii de Rusalii.

„S-au blocat de Rusalii, doar nu credeți că de sărbători, ieri, stăteam să facem negocieri. Ieri eram cu familia de exemplu, sunt convins că și doamna Man a stat cu familia și toți ceilalți, că așa stau oamenii normali de Rusalii”, a spus Ponta.

Solicitat să comenteze faptul că PPDD încheie alianțe cu partidele de dreapta în teritoriu, respectiv la Brașov, Gorj, Hunedoara, Iași, Dâmbovița, Ponta a răspuns: „Ei…discută”.

„Evident că, dacă semnăm un acord, îl semnăm ca să se aplice în practică. Dacă nu, nu are rost să-l mai semnăm, dar, din câte am văzut eu și am discutat cu colegii noștri, la Timiș s-a făcut majoritate, la Galați. Singurul lucru este la primăria Brașov, acolo unde PNL, PDL și PPPD au schimbat vicepremierul nostru”, a menționat Ponta.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente