29.8 C
New York City
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăLocaleStiri Satu MarePonta anunță TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

Ponta anunță TVA de 19%, mai devreme de 1 ianuarie

Victor-Ponta

Premierul Ponta anunță că a fost vizitat de către miniștrii Sănătății, Nicolae Bănicoiu, și Finanțelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susțină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul inițial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie.

„În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu și Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat și pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputații Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) – astfel închidem și simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spațiu fiscal bugetar predictibil și asigurăm un important consens politic (PNL a anunțat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat și este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!”, a scris Ponta pe Facebook, duminică seara.

El se referă și la problema medicamentelor, arătând că din luna iulie va fi aplicată scăderea prețurilor cu 20%.

„2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20% – o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern”, își continuă Ponta mesajul.

El încheie spunând că precum de fiecare dată în ultimii 3 ani, „noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului și a face mai bună viața românilor / ceilalți fac scandal și sunt iresponsabili!!!”.

Guvernul a anunțat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenționează să diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% în prezent.

Premierul Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, el anunțând însă că își va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere președintelui Iohannis să îi încredințeze vicepremierului Oprea atribuțiile de prim-ministru în acest interval.

Opoziția a reacționat la acest anunț acuzându-l pe Ponta că încearcă astfel să se ascundă de Direcția Națională Anticorupție, care a cerut urmărirea sa penală pentru trei infracțiuni în dosarul lui Dan Șova, și solicitându-i să demisioneze.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente