luni, decembrie 11, 2023
AcasăPoliticaLocalPonta: Daca Basescu respinge nominalizarea lui Silaghi, inaintam altă propunere

Ponta: Daca Basescu respinge nominalizarea lui Silaghi, inaintam altă propunere

Premierul Ponta a declarat că a discutat, marți, cu președintele PNL, Crin Antonescu, ca, dacă președintele Băsescu respinge nominalizarea lui Ovidiu Silaghi ca ministru al Transporturilor, să fie înaintată imediat o altă propunere, opinând că probabil îi face un “dosar” celui nominalizat.Prim-ministrul a precizat, la o televiziune, că a discutat și cu Ovidiu Silaghi, iar în cazul în care nominalizarea este respinsă, coaliția de guvernare va face imediat o nouă nominalizare, care, conform Constituției, nu mai poate fi respinsă de președinte. Ponta a spus că liderii USL au luat în calcul posibila respingere a lui Ovidiu Silaghi, dar nu au discutat încă despre persoane concrete pentru o nouă nominalizare.

Întrebat dacă știe că președintele Băsescu ar deține anumite informații cu privire la Silaghi, Ponta a replicat: “Probabil că îi face vreun dosar domnului Silaghi”. Întrebat dacă știe că Ovidiu Silaghi ar fi primit o citație la DNA, Ponta a spus că nu are cunoștință de acest lucru, dar că, dacă s-a întâmplat acest lucru, probabil Silaghi va fi chemat la parchet înainte de 23 august. Liberalul Ovidiu Silaghi, nominalizat pentru funcția de ministru al Transporturilor, a fost, marți, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta, sosit la Guvern în prima zi de lucru după concediul de odihnă. La Guvern s-a aflat de asemenea ministrul Finanațelor, Daniel Chițoiu. Liberalul Ovidiu Silaghi a fost nominalizat în iulie pentru funcția de ministru al Transporturilor. În prezent, premierul Ponta este ministru interimar al Transporturilor, iar secretarul de stat Cristian Ghibu coordonează activitatea instituției.

Președintele Traian Băsescu a anunțat, în 23 iulie, că va lua în 23 august o decizie privind numirea lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor. Potrivit președintelui, mandatul interimar la Transporturi expiră la 25 august, dar această dată pică duminică. El a subliniat că, în consecință, va lua pe 23 august o decizie legată de Silaghi.

Articolul precedent
Articolul următor
- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente