luni, iunie 17, 2024
AcasăsusPonta: În perioada dintre alegerea președintelui și finalul mandatului lui Băsescu pot...

Ponta: În perioada dintre alegerea președintelui și finalul mandatului lui Băsescu pot fi conflicte constituționale

Perioada cuprinsă între data alegerii noului președinte, din luna noiembrie, și momentul la care Traian Băsescu își va încheia mandatul, din 21 decembrie, poate fi marcată de conflicte constituționale, a declarat liderul PSD, Victor Ponta, explicând că nu se așteaptă ca Băsescu să devină civilizat.

„O să avem o perioadă, începând cu 16, turul II, probabil 18-19 noiembrie, când, practic, vom ști cine este noul președinte al României. Băsescu evident că nu va dori să plece de la Cotroceni până pe 21 decembrie, când expiră cei cinci ani din al doilea mandat. În acea perioadă s-ar putea să avem niște conflicte constituționale. Nu vreau să anticipez mai mult decât atât, dar ne pregătim pentru așa ceva”, a spus Ponta la Antena 3.

El a amintit că, în Statele Unite ale Americii, președintele este ales în noiembrie și își preia mandatul în ianuarie, modul în care vechiul președinte discută cu noul șef al statului fiind un exemplu de democrație avansată, adăugând că îi este greu să creadă că Băsescu va deveni deodată un președinte civilizat și rațional.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente