Acasă sus Ponta: Lui Ungureanu i s-a spus de către Udrea: Îl schimbi pe...

Ponta: Lui Ungureanu i s-a spus de către Udrea: Îl schimbi pe Blejnar, o să pici și tu!

Elena Udrea i-a transmis lui Mihai Răzvan Ungureanu, când acesta conducea Guvernul, că va „pica” și el, în Parlament, dacă îl va schimba pe Sorin Blejnar de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a susținut liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Evaziunea fiscală condusă de Blejnar și de Udrea era politică de stat. Udrea era protectoarea numărul 1. O să vă spun odată că lui Mihai Răzvan Ungureanu i s-a spus de către Udrea: Îl schimbi pe Blejnar, o să pici și tu ! (…) Nu știu dacă o să aibă curaj Ungureanu să recunoască”, a spus Ponta la România TV.

Întrebat dacă asta înseamnă că l-a schimbat pe Ungureanu cu sprijinul Elenei Udrea, Ponta a răspuns că nu a fost conștient de acest lucru.

El a mai susținut că prima decizie pe care a semnat-o Emil Boc în calitate de prim-ministru a fost pentru numirea lui Bejnar la ANAF.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală la finele lunii aprilie 2012, după ce premierul Mihai Răzvan Ungureanu i-a reproșat că nu a atins ținta privind colectarea în două luni de venituri suplimentare reprezentând 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Într-un interviu acordat atunci agenției MEDIAFAX, Blejnar a arătat că premierul i-a cerut de fapt să strângă banii până la sfârșitul anului, dar că ulterior, printr-un comunicat de presă, ținta a fost fixată pentru un interval de două luni.

Tot la finele lunii aprilie 2012, Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament, prin votarea unei moțiuni de cenzură, iar mandatul guvernării a fost preluat de Cabinetul USL.

- Advertisment -

Cele mai populare

Raed Arafat solicită creșterea capacității de ventilație

 Autorităţile din domeniul sanitar au în vedere suplimentarea, la nivelul unităţilor de primiri urgenţe, a numărului de ventilatoare care să asigure tratarea...

Părinții își vor putea lua zile libere plătite

Guvernul a aprobat joi proiectul de OUG care reglementează acordarea de zile libere plătite părinților în mai multe situații de suspendare a...

Cîțu:Reeșalonarea datoriilor până pe 15 Decembrie

Companiile vor avea termen până pe 15 decembrie să depună cerere de reeşalonare a datoriilor acumulate în perioada de la începutul stării...

PS Macarie :‘E în flagrantă contradicție cu Sfânta Scriptură’

Într-o declarație care a provocat o undă de șoc în lumea creștină, papa Francisc a cerut, într-un documentar prezentat miercuri la Roma,...

Comentarii recente