duminică, mai 26, 2024
AcasăLocaleNationalePonta spune că justiția va fi independentă "după 2014": Nu cred că...

Ponta spune că justiția va fi independentă „după 2014”: Nu cred că Băsescu se schimbă până atunci

Justiția va fi nu doar independentă și puternică, dar nu va mai fi folosită de oameni politici „după 2014”, a declarat premierul Ponta, explicând că avansează un termen îndepărtat deoarece nu crede că președintele Băsescu se va schimba până la finele mandatului și nu va mai folosi justiția ca armă.

„Eu am exprimat un punct de vedere pe care îl împărtășesc, în care cred și de care cred că România are nevoie, și anume justiția cât mai independentă, cât mai puternică și cât mai extrasă din bătăliile politice, pentru că ceea ce cred că a făcut rău României și justiției din România a fost faptul că justiția a fost folosită în bătălia politică. Măcar asumată: „Eu sunt cel care îi protejez pe procurori și îi pun să le facă dosare la oamenii politici”, ceea ce nu se întâmplă în America și nici nu s-ar putea întâmpla. Barack Obama nu iese să spună „Eu îi protejez pe procurori ca să le facă dosare la republicani”. Deci, ideea mea a fost, și o susțin, că, după 2014, justiția din România va fi nu doar independentă și puternică, dar nu va mai fi folosită de oameni politici”, a spus Ponta la TVR.

Întrebat de ce vorbește despre un termen atât de îndepărtat, premierul a răspuns că nu crede că, până la finalul ultimului mandat, președintele Traian Băsescu se va schimba deodată, după ce nouă ani a folosit justiția în bătăliile sale politice, măcar ca discurs.

„Eu vorbesc de 2014 pentru că sunt convins că, odată cu încetarea mandatului al doilea al președintelui Băsescu se încheie o epocă, epoca acelui președinte care face tot, care conduce tot, care dă ordine tuturor. Viitorul președinte nu va mai fi așa, și atunci justiția nu va mai fi doar indepedentă și puternică, dar nu va mai fi o armă în bătălia politică”, a adăugat Ponta.

Marți seara, premierul Victor Ponta a declarat că l-a asigurat pe vicepreședintele SUA, Joe Biden, că justiția din România nu va mai fi niciodată implicată în bătălii politice, precizând că subiectul a fost abordat nu legat de politica internă, ci de interesul companiilor de a li se apăra interesele legitime.

El a spus atunci că este convins că lucrul acesta se va întâmpla „începând cu 2014”.

2 COMENTARII

  1. Pana nu finctioneaza DNA la parametri normali, sanse sunt foarte slabe. Coruptia este in floare deci ” mai taie din ele, dale drecului”

Comentariile sunt închise.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente