Acasă Locale Nationale Ponta va face o "vizită-fulger" la Chișinău, pentru discuții cu liderii proeuropeni

Ponta va face o „vizită-fulger” la Chișinău, pentru discuții cu liderii proeuropeni

Liderul PSD, premierul Victor Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chișinău, conform presei moldovene, surse politice adăugând că Ponta dorește să aibă o discuție cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova, discuția, la care vor fi prezenți și alți oficiali europeni, urmând să aibă loc marți, în jurul orei 12.00, pe aeroportul din Chișinău.

Portalul de știri din Moldova Unimedia.info transmite, citând unele surse, că premierul Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chișinău.

„Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită”, au precizat, de asemenea, surse politice pentru MEDIAFAX.

Și Radio Chișinău informează, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marți, la Chișinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situația politică din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delagație fac parte premierul român Victor Ponta, președintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele Alianței Partidelor Liberale și Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentan al socialiștilor europeni.

Și președintele Klaus Iohannis urma să efectueze o vizită la Chișinău, în perioada 22-23 ianuarie, dar și-a amânat vizita în urma unei convorbiri telefonice avute, luni, cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în această țară condițiile pentru vizita lui Iohannis și au stabilit ca aceasta să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.

Formațiunile politice proeuropene de la Chișinău nu au reușit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente