Acasă Locale Nationale Ponta va face o "vizită-fulger" la Chișinău, pentru discuții cu liderii proeuropeni

Ponta va face o „vizită-fulger” la Chișinău, pentru discuții cu liderii proeuropeni

Liderul PSD, premierul Victor Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chișinău, conform presei moldovene, surse politice adăugând că Ponta dorește să aibă o discuție cu liderii partidelor proeuropene din Republica Moldova, discuția, la care vor fi prezenți și alți oficiali europeni, urmând să aibă loc marți, în jurul orei 12.00, pe aeroportul din Chișinău.

Portalul de știri din Moldova Unimedia.info transmite, citând unele surse, că premierul Ponta va efectua o „vizită-fulger” la Chișinău.

„Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită”, au precizat, de asemenea, surse politice pentru MEDIAFAX.

Și Radio Chișinău informează, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marți, la Chișinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situația politică din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delagație fac parte premierul român Victor Ponta, președintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, președintele Alianței Partidelor Liberale și Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum și un reprezentan al socialiștilor europeni.

Și președintele Klaus Iohannis urma să efectueze o vizită la Chișinău, în perioada 22-23 ianuarie, dar și-a amânat vizita în urma unei convorbiri telefonice avute, luni, cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi șefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite în această țară condițiile pentru vizita lui Iohannis și au stabilit ca aceasta să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.

Formațiunile politice proeuropene de la Chișinău nu au reușit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

- Advertisment -

Cele mai populare

La pescuit pe lacul din Grădina Romei

Marți, 3 august a.c., în jurul orei 17:00, mai mulți sătmăreni, adulți și copii, s-au pus să pescuiască...

Deținuții din Penitenciarul Satu Mare vor ajuta la mutarea Bibliotecii în noul sediu

Consiliul Județean Satu Mare anunță că până la sfârșitul anului, Biblioteca Județeană Satu Mare se va muta în...

Primăria municipiului Satu Mare scoate la concurs postul de arhitect șef

La sfârșitul lunii iunie a.c., Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, speră guvernanții, să...

Unul dintre cei mai bine cotați barberi internaționali, a susținut un seminar la Satu Mare

În perioada 1 - 2 august a.c., la Satu Mare a avut loc un workshop de barbering, susținut...

Comentarii recente