Acasă Locale Ponta vrea ca noua lege a salarizării să intre în vigoare în...

Ponta vrea ca noua lege a salarizării să intre în vigoare în 2013

13614777801335450707pontaPremierul Victor Ponta a declarat, joi, la Sibiu, că vrea să modifice Legea salarizării, incluzând în „anvelopa națională” cheltuieli de personal pentru fiecare instituție, respectiv primării, consilii județene, ministere, dar și „un salariu minim, probabil de 1.000 de lei, și un salariu maxim”.

„Am discutat cu cei prezenți la întâlnire despre viitorul sistem de salarizare în aparatul public. Intenționez ca în anvelopa națională – șapte la sută din PIB negociată cu partenerii noștri internaționali – să facem anvelopa de cheltuieli de personal pentru fiecare instituție în parte – primărie, CJ, minister – să avem un salariu minim, probabil de 1.000 de lei și un salariu maxim. Cred că un raport de 1 la 7 va fi, adică cel mai mare salariu să fie de 7.000 de lei și în acestea conducătorul instituției, pe baza unor criterii, să poată stabili mult mai flexibil de câți oameni are nevoie, cum îi stimulează pe cei care au rezultate în activitate, cum îi sancționează. Asta înseamnă modificarea Legii salarizării care, de fapt, nu a fost niciodată pusă în aplicare, a fost doar o idee, din păcate, finalizată cu un faliment și a Legii funcționarului public””, a declarat, într-o conferință de presă, Victor Ponta.

Întrebat când va intra în vigoare noua lege a salarizării, Ponta a răspuns că își dorește ca acest lucru să se întâmple în 2013.

„Eu îmi doresc anul acesta, odată cu Legea bugetului public, ca să poată fi aplicată odată cu noul buget, în 2014. Trebuie să ne încadrăm în șapte la sută din PIB, orice încălcare a acestei prevederi înseamnă nu doar încălcarea unor angajamente la nivel național, ci înseamnă o nesustenabilitate a administrației publice românești”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta se află, joi, într-o vizită oficială în municipiul Sibiu. Premierul a avut, la sediul Consiliului Județean Sibiu, o întâlnire cu reprezentanți ai autorităților locale, ai instituțiilor deconcentrate și cu aleși locali din județ, la care au participat peste o sută de persoane.

Președintele Traian Băsescu a declarat, în 19 iulie, la întâlnirea cu delegația FMI, CE și BM, că o nouă lege a salarizării trebuie să fie o prioritate a noului acord cu organismele internaționale, precizând că deși se vorbește de elaborarea unui nou act normativ, nu trebuie uitat că există deja o lege, care nu e aplicată.

- Advertisment -

Cele mai populare

Din iubire nesfârșită faţă de om…

Sărbătoarea Naşterii Domnului este un prilej de întărire a comuniunii, de întrajutorare și de fapte de milostenie, care sunt roade ale dreptei credințe, mărturii concrete...

Guvernul Cîțu a depus jurământul

Guvernul PNL - USR-PLUS - UDMR, condus de Florin Cîțu, a trecut de votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi pentru și...

Condiții de călătorie în Marea Britanie după 1 ianuarie

Românii vor putea intra în Marea Britanie pentru șederi de scurtă durată, adică în scop turistic sau în vizită, pentru o perioadă...

Vitamina D, esenţială pentru imunitate

Vitamina D ne ridică moralul, dar ne întăreşte şi imunitatea, ferindu-ne de viroze şi alte infecţii respiratorii. Însă nivelul acestei vitamine poate...

Comentarii recente