Acasă Economico-social Ponta vrea o reformă a administrației centrale: Nu se mai poate lucra...

Ponta vrea o reformă a administrației centrale: Nu se mai poate lucra cu aceiași oameni care nu fac nimic

victor_ponta_12_47539100Guvernul va iniția, în toamnă, o reformă a modului de organizare a administrației centrale, a anunțat premierul Victor Ponta, susținând că nu se mai poate lucra cu „aceiași oameni care nu fac nimic”, fără să poată fi concediați, și că aparatul administrativ este caracterizat de o „scleroză totală”.

Premierul a arătat, în ședința de guvern, că dorește „o reformă reală” a modului de organizare a aparatului public central și că procesul ar trebui început în toamna acestui an. „Nu se mai poate să lucrați cu aceiași oameni care nu fac nimic sau care fac greșeli sau pe care nu poți niciodată să-i sancționezi în niciun fel. Nu se poate să stați în aceleași condiții în care aveți un angajat care câștigă 1.000 de lei și unul care câștigă 15.000 de lei. Nu se poate să vă spun eu, de la Ministerul de Finanțe, câți oameni vă trebuie, cât să-i plătiți, că n-aveți voie să dați pe nimeni afară și n-aveți voie să aduceți pe nimeni bun.

Este o scleroză totală a aparatului administrativ și, în vara asta, cine pleacă în vacanță pleacă puțin, ca și mine, pentru că în septembrie trebuie să mergem cu o reformă radicală a aparatului public central. Nu merge, cred că v-ați săturat cu toții să stați după avize de la diverși funcționari pe care nu putem să-i dăm afară, să ne dea avize greșite, să decidem ceva în ședința de Guvern și să apară altceva. Dacă nu facem altceva, mai devreme sau mai târziu o să ne sufocăm și noi ca și alte administrații de până acum”, a spus Ponta miniștrilor.

Mediafax.ro

- Advertisment -

Cele mai populare

Educația și școala,sacrificate în continuare

Într-un număr de 305 de școli elevii fac luni cursuri exclusiv online, potrivit ultimelor date transmise de către Ministerul Educației, în contextul în...

PNL SATU MARE – LA UN PAS DE O VICTORIE ISTORICĂ!

După o campanie extrem de eficientă, în care candidații PNL Satu Mare au transmis alegătorilor mesajele cele mai...

Mi-ar fi rușine,Viorel Buda!

Se spune că o campanie electorală nu este doar un prilej de confruntare între competitori, ci și - de multe ori -...

Cu respect! Totuși…cine sunteți?

Am avut parte zilele acestea de o adevărată năvală de candidați pentru alegerile locale, semn că pofta de ciolan nu a putut...

Comentarii recente