Acasă Locale Internationale Poroșenko: Uniunea Europeană arată unitate și solidaritate în problema ucraineană

Poroșenko: Uniunea Europeană arată unitate și solidaritate în problema ucraineană

petro-porosenko-653x367

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a relevat joi, la Kiev, înainte de întrevederea cu președintele francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel, „unitatea” arătată de Uniunea Europeană (UE) în problema ucraineană, relatează Ukrinform.

„Uniunea Europeană arată unitate și solidaritate în problema ucraineană, ceea ce este foarte important pentru noi”, a declarat Poroșenko înainte de întrevederea la Kiev cu Hollande și Merkel.

Poroșenko a ținut să evidențieze, de asemenea, eforturile întreprinse de Hollande și Merkel „în procesul dezamorsării și instaurării păcii în Ucraina”.

Întrevederea cu cancelarul Germaniei și președintele Franței „oferă speranțe” pentru „încetarea focului”, a afimat șeful statului ucrainean.

Potrivit lui, toate părțile implicate în conflict trebuie să respecte acordurile de la Minsk, care prevăd încetarea imediată a focului, eliberarea prizonierilor, închiderea frontierelor, retragerea tuturor forțelor străine din teritoriul ucrainean și organizarea de alegeri locale în conformitate cu legislația ucraineană în teritoriile ocupate.
- Advertisment -

Cele mai populare

Ministrul Transporturilor a fost în vizită la Satu Mare

Lucian Bode, Ministrul Transporturilor a fost într-o vizită vineri în județul Satu Mare, unde a și ținut o...

Un creier sanătos de lungă durată

Un factor de multe ori neglijat în ceea ce privește impactul asupra creierului este nutriția. Și există numeroase produse care pot fi...

Mită de 89.000 de euro pentru semnarea de contracte

Mai multe persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita ar fi primit mită de până la 89.000 de euro...

Ordonanță de Urgență privind telemunca

Guvernul va discuta în ședința de vineri un proiect de OUG privind folosirea semnăturii electronice pentru contractele de muncă. Actul normativ reglementează...

Comentarii recente