joi, aprilie 25, 2024
AcasăreportajeJurnalul de Satu Mare prezintă povestea afaceristului sătmărean care a dormit pe...

Jurnalul de Satu Mare prezintă povestea afaceristului sătmărean care a dormit pe străzi

Era bătut de tatăl alcoolic și a fost scos în fața clasei fiindcă era îmbrăcat sărăcăcios

Probabil majoritatea locuitorilor municipiului Satu Mare au auzit de omul de afaceri Vasile Lup, însă câți oare îi cunosc povestea impresionantă de viață? În timpul unui interviu acordat speaker-ului motivațional Lorand Soares Sasz, omul de afaceri Vasile Lup oferă detalii incredibile despre viața lui.

Întorcându-ne puțin în timp, ne reamintim că afaceristul este autorul mai multor campanii caritabile printre care și cunoscutul gest în care erau oferite sarmale calde nevoiașilor. În prima zi de luni a fiecărei luni calendaristice, Vasile Lup împărțea zeci de sarmale nevoiașilor. Ce a stat în spatele acestei acțiuni care s-a desfășurat mai mulți ani cât și în fața altor acțiuni de binefacere, are legătură de bună seamă cu trecutul său. Vasile Lup povestește în timpul interviul că în copilărie bătea la ușile vecinilor și le cerea mâncare. Mai tulburător de atât era faptul că tatăl lui era alcoolic și era agresiv. Ca să își apare mama de bătăile zilnice, Vasile se punea înaintea tatălui său care îl bătea până la epuizare. Se întâmpla să și fugă din fața furiei tatălui său și se refugia pe străzi ori în gară.

”Eu provin dintr-o familie nu săracă, foarte săracă. Eu am dormit și pe străzi. Cel mai mult am dormit în sala de așteptare a Gării, pentru că ulterior mi-am dat seama că acolo-i cald. Băteam la vecini (n.r. la ușă) să îmi dea de mâncare. Deci eu de acolo am pornit. Colac peste pupăză, tatăl meu a băut foarte mult. Era foarte agresiv, o bătea pe mama zi de zi. Nu era că astăzi e duminică și astăzi nu o bat. Instinctiv, ca orice copil, mă puneam în fața mamei ca să o protejez. Mă bătea până obosea. Nu sunt aici ca să îl înjosesc pe tata, îl iubesc, îl ador, trăiește, s-a schimbat dar asta a fost și trebuie spuse lucrurile așa cum au fost. De asta nu dormeam eu acasă, fugeam de frica lui. Țineți cont că ambii mei părinți sunt surdo-muți, poate de asta am făcut eu atâtea acțiuni caritabile în trecut, ține de sufletul meu”, a precizat Vasile Lup.

Directoarea școlii l-a umilit în fața clasei fiindcă era îmbrăcat sărăcăcios

Vasile nu a beneficiat de înțelegere din partea dirigintei și povestește că a fost victima unui incident halucinant. Diriginta, care era și directoare școlii unde era elev, l-a scos în fața clasei să-l vadă colegii lui cât de slab este îmbrăcat. L-a marcat pe veci pe copilul de 11 ani.

”În clasa a V- a, având 11 ani, fosta mea dirigintă care era și directoarea școlii respective la care eu am fost, m-a scos în fața clasei să mă arate la elevi cum am fost eu îmbrăcat. Colegii mei de clasă, prietenii mei de altfel, râdeau de mine. Și acum am imaginea în care eu mă uitam din stânga în dreapta și vedeam cum se prindeau de burtă și râdeau. Nu m-am supărat pe ei, pentru că și ei erau copii, dar pe mine acest lucru m-a marcat.

După acea întâmplare tristă, îmi aduc aminte exact unde am fost și pe ce stradă și plângeam, și mă uitam la cer și atunci a fost acel clic. Mi-am propus mie însumi, plângând, uitându-mă la cer, că în viața asta să fiu cineva, o să îmi ajut semenii”, mai spune Lup.

Înainte să devină afacerist de succes, a lucrat cu soția la o fermă de porci

Potrivit mărturiilor omului de afaceri și nevasta sa, Monica, provenea dintr-o familie cu posibilități reduse astfel că și-au căutat salvarea la muncă în străinătate. Au imigrat în Portugalia, unde timp de un an s-au ocupat singuri de o fermă cu 2.500 de porci.

”Aveam grijă de aceea fermă, am lucrat un an și o lună la acea fermă, așa că o admir pe Monica pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru noi ca familie, ținând cont că în 2000, în vară, la sfârșitul verii a fost Miss Satu Mare și în 2001, la început, am dus-o la o fermă de porci”, precizează acesta.

Apoi au lucrat 4 ani într-o pizzerie și drumul înspre și înapoi spre casă îl pacurgeau pe jos la început, erau aproximativ 7 kilometri, asta până într-o zi în care patronul i-a văzut și le-a oferit o bicicletă.

Vasile povestește că după muncă citea cărți de dezvoltare personală. În zilele libere, citea și câte o carte pe zi. Se înregistra pe reportofon în timp ce citea și apoi își punea caseta și o asculta în timp ce muncea. După patru ani la acea pizzerie și-a anunțat patronul că dorește să se întoarcă înapoi în țară. Avea agonisiți 15.000 de euro. Fără să ceară, patronul i-a împrumutat 20.000 de euro, achitându-se de datorie în decurs de doi ani.

Vasile Lup a devenit speaker vocațional

Vasile Lup transmite că autoeducarea, învățarea, dorința de a se autodepășit i-a schimbat viața. Toat cărțile citite, numeroasele participări la semninarii și cursuri de dezvoltare personală au fost determinante în dobândirea succesului pe care l-a obținut. Acum Vasile este și el speaker motivațional și pentru a reuși în viață, le recomandă tuturor să aibă un vis și să-și stabilească o direcție.

”Dacă eu am reușit, o persoană care am dormit pe străzi, atunci și voi reușiți”.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente