Acasă Locale Nationale Predoiu: la finalul lunii va fi definitivat programul de guvernare al PNL...

Predoiu: la finalul lunii va fi definitivat programul de guvernare al PNL

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, marți, la finalul unei dezbateri în grupul parlamentar al PNL, că la finalul lunii va fi definitivat programul de guvernare după finalizarea consultărilor pe document, menționând că liniile majore sunt stabilite și convenite.

”A fost o discuție profesionistă, o discuție serioasă, politică, dar care a intrat și în detalii tehnice pe anumite domenii. A fost o discuție care a demonstrat faptul că avem un program realist, un program care nu minte românii. (…) Pe baza acestui program chem toți parlamentarii care vor să facem România lucrurilor bine făcute să ni se alăture. Este timpul ca domnul Ponta să meargă acasă, dar pentru asta trebuie să construim o platformă politică în jurul soluțiilor pentru cetățenii români”, a declarat Predoiu, la finalul discuțiilor cu parlamentarii liberali.

Liderul PNL a admis că o parte dintre parlamentari a ridicat obiecții asupra unor elemente din proiectul programului de guvernare propus.

”Aici nu e ca la Partidul Comunist, într-un partid liberal discutăm deschis toate soluțiile și este ceea ce am făcut”, a mai spus Predoiu.

El a fost întrebat când estimează că va fi gata forma finală a programului de guvernare.

”În această lună avem discuții cu organizațiile din partid, dar și mediul de afaceri și cu sindicatele. E vorba de soluții punctuale care în anumite domenii ar mai putea fi adăugate în urma acestui dialog și eu cred că la finalul lunii putem să spunem că tragem linie”, a răspuns Predoiu.

Liderul PNL a dat ca exemple de elemente asupra căruia trebuie clarificată poziția politică cele care privesc organismele modificate genetic.

”Programul, în linii mari, 99%, este cel pe care îl avem aici. Sunt anumite subiecte punctuale. Vă dau un exemplu, produsele modificate genetic, asupra căruia trebuie să luăm decizii. Și aceste decizii trebuie să aibă la bază o dezbatere. Sau unde plasăm un segment sau altul, cum ar fi silvicultura. După niște teorii trebuie să stea la Mediu, după altele trebuie să stea la Agricultură. Sunt chestiuni tehnice, dar filosofia mare a programului, direcțiile principale prioritare, care înseamnă agricultură, energie, IT și telecomunicații, înseamnă infrastructura noastră, cu scopul de a crea mijloacele financiare să susținem o altfel de sănătate și un altfel de învățământ. O sănătate unde nu mai merg pacienții în portbagaj, cum am văzut astăzi, un învățământ în care manualele sunt la timp pe masa elevilor. Toate aceste lucruri sunt cadrele mari și care sunt deja stabilite și convenite”, a afirmat Predoiu.

- Advertisment -

Cele mai populare

Messi a marcat și i-a adus un omagiu lui Maradona

Barcelona a jucat duminică contra echipei Osasnuna. Formația antrenată de Ronald Koeman s-a impus cu scorul de 4...

Lewis Hamilton se impune într-o cursă nebună

Campionul mondial Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, o cursă pe care...

Situația infectarilor cu Sars-COV-2

Până pe data de 26 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 449.349 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID...

Postul,milostenia și iubirea aproapelui- cununa creștinului

Noi credem că Dumnezeu este cu noi, însă pentru a reface sau a nu pierde legătura de iubire cu El, pentru a...

Comentarii recente