Acasă Locale Stiri Satu Mare Prefectul a ținut audiențe la Pomi

Prefectul a ținut audiențe la Pomi

Prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a susținut joi, 6 noiembrie 2014, audiențe cetățenești în comuna Pomi, la sediul unității administrativ-teritoriale. La întâlnirea cu reprezentantul Guvernului în teritoriu au participat nouă persoane din localitățile aparținătoare comunei Pomi.
Una dintre cazurile cele mai dezbătute a fost cel al cetățeanului Ioan Gheorghe Sălăjan din Pomi, care a solicitat din nou Instituției Prefectului soluționarea problemei sale cu privire la punerea în posesie și reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren de 121 mp, conform unor înscrisuri de carte funciară, respectiv din titlul de proprietate. Prefectul a dispus constituirea unei comisii formată din specialiști care să realizeze măsurătorile conform înscrisurilor din titlul de proprietate în vederea marcării limitelor parcelelor de teren aflate în litigiu.
Un alt caz a fost cel al Margaretei Horvat din Pomi, mamă a trei copii, care solicită sprijin instituțional pentru a putea beneficia de o formă de ajutor social. Prefectul a cerut lămuriri asistentului social din comună despre situația femeii, căreia i s-a comunicat faptul că trebuie să parcurgă demersurile legale în vederea efectuării unei anchete sociale, depunând o cerere în acest sens. Documentul va fi însoțit de acte edificatoare.
Georgeta Miclăuș, agent agricol în cadrul Primăriei comunei Pomi s-a prezentat în audiențele susținute de reprezentantul Guvernului în teritoriu pentru a sesiza faptul că din cauza volumului foarte mare de muncă, în special pentru soluționarea problemelor de fond funciar, unele dosare sunt încheiate cu anumite întârzieri. Pentru a reglementa această situație, funcționarul Primăriei a propus găsirea unei soluții legale prin care să se suplimenteze personalul cu atribuții în această specialitate. Prefectul i-a comunicat primarului comunei Pomi să efectueze o evaluare a volumului de muncă de la nivelul instituției în domeniul agricol, respectiv să ia măsuri cu privire la o eventuală modificare a organigramei pentru a putea angaja personal calificat.
Alături de prefect, la audiențele din teritoriu au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare, Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură(APIA) Satu Mare, Inspecției Silvice și de Vânătoare(ITRSV) Satu Mare, Direcției Silvice și Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară(OCPI).

- Advertisment -

Cele mai populare

Sfântul Dimitrie-Dumitru

În luna octombrie, în ziua a douazeci si sasea, pomenirea Sfântului slavitului Marelui Mucenic Dimitrie (Dumitru), izvorâtorul de mir si facatorul de...

Trecerea la ora de iarnă.Cum facem față tulburărilor de somn?

Trecerea la ora de iarnă poate avea efecte neplăcute asupra multor persoane, cum ar fi tulburările de somn și de dispoziție.

De ce se teme Donald Trump de votul prin corespondență?

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din SUA mai mult ca sigur nu va fi cunoscut în seara de după închiderea urnelor așa cum s-a...

Pandemia îndatorează puternic ţările UE. România, la mijlocul clasamentului

Datoria publică a avansat în UE, în ultimul an, până la 87,7% din PIB-ul Uniunii (T2/2020), cu opt puncte procentuale peste nivelul...

Comentarii recente