duminică, mai 26, 2024
AcasăLocalePrefectul Eugeniu Avram le-a promis cetățenilor din Ianculești sprijin pentru rezolvarea problemelor

Prefectul Eugeniu Avram le-a promis cetățenilor din Ianculești sprijin pentru rezolvarea problemelor

ianculesti2Urmarea invitației primite, prefectul Eugeniu Avram a participat, în data de 5 iunie, la adunarea sătească organizată la Ianculești, la care au fost prezenți aproximativ 100 de cetățeni. La întâlnire, alături de prefect, s-a aflat și primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.

Cea mai dezbătută  problemă a fost cea legată de împărțirea pășunii aparținând satului, în suprafață de 35 de hectare. Oamenii solicită să  nu se împartă pășunea în mod egal între cele două asociații de crescători de animale pe motiv că, deși dețin un număr relativ egal de animale, o asociație numără doar trei membri în timp ce în a doua asociație sunt cei mai mulți proprietari de animale din sat. Cetățenii consideră că nu ar fi echitabilă împărțirea în mod egal a pășunii și solicită ca această doleanță să fie luată în considerare în momentul în care Consiliul local va adopta o hotărâre legată de pășunea din Ianculești. Atât prefectul Eugeniu Avram cât și primarul Eugen Kovacs au luat act de solicitarea sătenilor și au afirmat că în privința pășunii se va proceda în așa fel încât decizia să fie agreată de toate părțile și cu respectarea legii.

ianculesti3În timpul discuțiilor cu cei doi demnitari, oamenii din Ianculești au reclamat lipsa unui microbuz pentru transportul elevilor spre și dinspre Carei, necesitatea asigurării și dotării unui cabinet în care să își desfășoare activitatea un medic de familie, în acest moment oamenii fiind nevoiți să se deplaseze pentru probleme de sănătate până la Carei, ceea ce este mereu mai greu pentru persoanele vârstnice și fără posibilități materiale. Sătenii din Ianculești au mai invocat lipsa unei grădinițe dar și a unui cămin cultural.

La finalul întâlnirii, prefectul Eugeniu Avram a afirmat că  toate problemele ce i-au fost prezentate vor fi de acum în atenția și că va sprijini toate demersurile ce vor fi inițiate de primarul municipiului Carei pentru identificarea și soluționarea aspectelor ridicate de oamenii din Ianculești, care merită să aibă parte de condiții de trai decente.

- Advertisment -spot_img

Cele mai populare

Comentarii recente